wonen.nl logo
aanmelden
Je bent hier:   home   /   meubels  /  stoel  /   eetkamerstoel-leolux-tamarinde

Eetkamerstoel Leolux Tamarinde

Ontworpen als een heerlijke maaltijd: eetkamerstoel Leolux Tamarinde (door Frans Schofers)

  • Fotocollectie

Het ontwerpen van een eetkamerstoel lijkt veel op koken. Het geheim zit in het uitgekiend combineren van ingrediënten, om zo je gasten optimaal te laten smullen. De ideale sfeer voor je maaltijd bereik je door een setting te bieden waarin je gasten kunnen genieten van een avontuurlijke maaltijd die gepaard gaat met veel vrolijkheid en mooie verhalen. Stoelen die aan dit gevoel bijdragen, noem ik dan ook tools for living. Niet toevallig is de eetkamerstoel een van mijn favoriete ontwerpobjecten. In mijn carrière heb ik meer dan honderd stoelen ontworpen, die worden gewaardeerd vanwege hun uitstraling, maar vooral ook vanwege hun comfort.

Hoeveel stoelen ik ook heb ontworpen, elk ontwerp komt voort uit een unieke inspiratiebron. Bij het ontwerpen van de Tamarinde waren er twee gedachtelijnen die me naar het uiteindelijke ontwerp leidden: de geneugten van internationale keukens enerzijds, en de pracht, lichtheid en flexibiliteit van exotische vlinders anderzijds. Immers, in mijn ogen vinden exotische, kleurrijke en geurige ingrediënten hun weg naar onze locale winkels zoals vlinders een bloem vinden: vrolijk fladderend van punt tot punt totdat zij hun bestemming bereiken.

Deze combinatie van zinnenprikkeling, beweging en vorm vind je terug in de Tamarinde. Slanke, taps toelopende armleuningen zorgen voor een actieve rugondersteuning tijdens het diner, terwijl een kantelmechanisme een meer ontspannen houding na afloop van het diner mogelijk maakt. Wieltjes zorgen voor een soepele beweging rondom de tafel, waarbij de stoel moeiteloos – als een vlinder – over de eetkamervloer beweegt.

Zoals een chef-kok het eten arrangeert op het bord, en zoals vlinders met hun kleurige vleugels de wereld veraangenamen, zo zocht ik naar de perfecte combinatie van contrasterende en complementaire vormen en een lichte maar sterke kwaliteit. Aldus werd de Tamarinde een vernuftige tool for living die in hoge mate bijdraagt aan een heerlijke avond eten, drinken en harmonisch samenzijn.

Meer informatie: www.leolux.nl

Publicatiedatum: 6 april 2013

Gespot door de redactie van Wonen.nl

Tags: leolux tamarinde eetkamerstoel eetkamerstoelen stoel stoelen

avatar

terug naar boven
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam
Gebruikersnaam en / of wachtwoord vergeten?
Installeer de Clipper om foto's van overal op het web in je fotocollectie te kunnen opslaan.

In Safari/Chrome sleep de Clipper afbeelding naar je bladwijzerbalk. In Internet Explorer, rechtermuisknop op Clipper afbeelding, selecteer "Aan Favorieten toevoegen".
Wonen Clipper
Selecteer een collectie en voeg een beschrijving toe...
sluiten
thumb

Voeg toe aan collectie:

selecteer...

Voeg een beschrijving toe:

bekijk foto
transparent