wonen.nl logo
aanmelden
Je bent hier:   home   /   keuken  /  oven  /   nieuwe-ovens-van-siemens-zijn-eerste-met-tft-kleurendisplay

Nieuwe ovens van Siemens zijn eerste met TFT kleurendisplay

Gemak dient de mens

Gemak dient de mens

Bij de nieuwe ovens van Siemens staat het gebruiksgemak voorop. De ovens beschikken over een reeks eigenschappen waarmee bakken en braden nog intuïtiever en gemakkelijker wordt. Zo zijn de ovens uitgerust met een TFT- kleurendisplay, waardoor de ovens nog meer aan duidelijkheid winnen.

 

Dankzij de softClose-deuren en een stopmechanisme voor de uitschuifbare rails zijn de ovens duidelijk prettiger in het gebruik. Een geheel nieuwe functie is ?hete lucht eco?, een manier van verhitten die 30% zuiniger werkt dan de grenswaarde van zuinigheidsklasse A.

Horen, zien en voelen
Gemak is een belangrijke trend. Eenvoudige bediening is een van de belangrijkste criteria bij de aanschaf van een oven. Op deze vraag speelt Siemens in met de nieuwe ovens. Het begint al met het nieuwe TFT-display, een doorontwikkeling van het LCD-display op de huidige modellen. Statusaanduiding, bedieningsstappen en tijd zijn nu in kleur en met een hoge resolutie nog duidelijker en vanuit elke zichthoek afleesbaar.

De eerste oven met 'stille' klep
Van keukenkasten kennen we de dempingsfunctie van lades waardoor ze geruisloos dichtvallen. Voor ovendeuren is dat echter een nieuwe eigenschap. Met de softClose-functie van Siemens vallen deze nu ook fluisterzacht dicht. Een ander pluspunt bij het gebruik is het nieuwe stopmechanisme van de uitschuifbare rails. De rails worden daardoor in de uitgetrokken stand vastgezet. Zo kan de ene bakplaat worden uitgenomen en een andere teruggeplaatst zonder dat de rails aan één kant verschuift.

Bakken zoals altijd, besparen zoals gewenst
Ook voor energiebesparing hoeft het gebruiksgemak niet op het tweede plan te komen. Met de functie ?hete lucht eco? heeft Siemens een manier van verhitten ontwikkeld die voor een groot aantal toepassingen geschikt is en daarbij bovendien stroom bespaart. Uit eigen onderzoek blijkt dat in keukens de meest gebruikte manier van verhitten hete lucht is. Meestal wordt daarbij slechts op één niveau gebakken of gebraden. Voor dit gebruik op één hoogte heeft Siemens nu de functie 'hete lucht eco' ontwikkeld om stroom te besparen. Dat heeft als voordeel dat het stroomverbruik 30% lager is dan de grenswaarde voor zuinigheidsklasse A. In plaats van de hiervoor vereiste 0,99 kWh verbruiken de nieuwe ovens van Siemens met ?hete lucht eco? slechts 0,66 kWh* en besparen zo een derde van de stroomkosten vergeleken met normale hete lucht.

Publicatiedatum: 5 september 2011

Meer informatie: www.siemens-home.nl

Tags: wonen keuken oven siemens kleurendisplay tft

avatar

terug naar boven
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam
Gebruikersnaam en / of wachtwoord vergeten?
Installeer de Clipper om foto's van overal op het web in je fotocollectie te kunnen opslaan.

In Safari/Chrome sleep de Clipper afbeelding naar je bladwijzerbalk. In Internet Explorer, rechtermuisknop op Clipper afbeelding, selecteer "Aan Favorieten toevoegen".
Wonen Clipper
Selecteer een collectie en voeg een beschrijving toe...
sluiten
thumb

Voeg toe aan collectie:

selecteer...

Voeg een beschrijving toe:

bekijk foto
transparent