wonen.nl logo
aanmelden
Je bent hier:   home   /   keuken  /  moderne-keuken  /   bruynzeel-keukens-speelt-in-op-vintagetrend

Bruynzeel Keukens speelt in op vintagetrend

Vintage is in. Dat merkt Bruynzeel Keukens ook. Daarom gaan ze op zoek naar een slagzin van toen.

  • Fotocollectie

De eerste Bruynzeel keuken uit 1937 lijkt aan een opmars bezig. Bruynzeel Keukens wordt steeds vaker benaderd door liefhebbers van deze eerste keuken. Mensen zijn op zoek naar de onderdelen van toen en het verhaal erachter. Bruynzeel Keukens speelt in op deze belangstelling voor vintage en gaat op zoek naar 'een slagzin van toen voor een keuken van nu'.

De eerste Bruynzeel keuken

De eerste Bruynzeel keuken (1937) ontworpen door Piet Zwart bestond uit gestandaardiseerde elementen die machinaal vervaardigd werden en op verschillende manieren geplaatst konden worden. Piet Zwart integreerde de koelkast en het fornuis, zodat onhandige kieren verdwenen. De keuken zat vol met praktische vondsten die het huishouden veel makkelijker maakten. Een praktische, betaalbare, mooie keuken en daardoor direct heel populair.

De herintroductie van de eerste Bruynzeel keuken

In 1997 heeft Bruynzeel Keukens het ontwerp van Piet Zwart uit 1937 voorzien van de gemakken van nu. Blumotion-ladesystemen en moderne inbouwapparatuur, maar met behoud van het oorspronkelijke ontwerp. Inclusief het glaskoord rond de sponning van de deurtjes en het houten pannenrek.

Een slagzin van toen voor een keuken van nu

Van 7 december t/m 3 januari gaat Bruynzeel Keukens online op zoek naar de slagzin van toen voor de Piet Zwart keuken van nu. De keuken werd in de jaren '30 aangeprezen met 'de hartewens van elke huisvrouw'. Op bruynzeelkeukens.nl/eenslagzinvantoen kunnen, ter inspiratie, oude reclames bekeken worden. Deelnemers aan deze (vintage) slagzinnenwedstrijd kunnen hier een reclameposter uitkiezen en voorzien van een zelf bedachte slagzin van toen. En uiteraard, heel modern, delen via Facebook en Twitter.

Tags: bruynzeel keukens vintage trend keuken

avatar

terug naar boven
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam
Gebruikersnaam en / of wachtwoord vergeten?
Installeer de Clipper om foto's van overal op het web in je fotocollectie te kunnen opslaan.

In Safari/Chrome sleep de Clipper afbeelding naar je bladwijzerbalk. In Internet Explorer, rechtermuisknop op Clipper afbeelding, selecteer "Aan Favorieten toevoegen".
Wonen Clipper
Selecteer een collectie en voeg een beschrijving toe...
sluiten
thumb

Voeg toe aan collectie:

selecteer...

Voeg een beschrijving toe:

bekijk foto
transparent