Foto: siemens-gas-kookplaat-met-pit

Siemens design-gaskookplaten met pit

Zowel koken op inductie als koken op gas is populair in Nederland. Siemens introduceert regelmatig innovaties op beide gebieden.

Zowel koken op inductie als koken op gas is populair in Nederland. Siemens introduceert regelmatig innovaties op beide gebieden. culimaat.nl

Deze gaskookplaten passen met hun prachtige uiterlijk perfect bij de nieuwe generatie inbouwapparatuur van Siemens en hebben qua functionaliteit, gebruiksvriendelijkheid, veiligheid en design een upgrade gekregen.

Design

Het design van de nieuwe gaskookplaten past perfect bij de nieuwe generatie inbouwapparatuur van Siemens. De hoogwaardige materialen, handige functionaliteiten en vlakke uitstraling geven de keuken de finishing touch. De kookplaten hebben mooie ronde knoppen in rvs-look, die eenvoudig te bedienen zijn. Door slechts aan de knop te draaien, gaat de vlam branden, zonder dat de knop ingedrukt hoeft te worden voor de ontsteking. De afstand tussen de branders is verder geoptimaliseerd, waardoor er nog meer bewegingsvrijheid is.

Nederland gasland

Naast koken op inductie is koken op gas nog steeds geliefd. De hitte is direct en op ?zicht? te regelen en er is geen vertraging van de warmteoverdracht. De grootte van de vlam is een maat voor het geleverde vermogen en de zichtbaarheid is tevens een optische waarschuwing tegen verbranding. Bij koken op gas is de vorm van de pan niet van belang omdat de vlam de vorm van de pan aanneemt. De vlam warmt de bodem van de pan sterk op, waardoor bijvoorbeeld het vlees snel dichtschroeit en de sappen goed bewaard blijven.

Langzaam laten sudderen

De term ?slow cooking? is ook in Nederland helemaal ingeburgerd. Het langzaam laten sudderen van gerechten past perfect in deze trend. Een aantal kookplaten heeft dan ook een nieuwe, verbeterde sudderkap gekregen die onderdeel is van de brander. Door het sudderkapje op een laag vermogen te laten branden maakt de vlam geen contact met de pan; de vlam blijft onder de sudderkap. Dit is ideaal om suddergerechten zoals draadjesvlees of stoofschotels mee te bereiden, maar ook de meest delicate sauzen. Daarnaast is het de perfecte warmhouder van gerechten. En is er toch iets meer vermogen nodig, dan kan de brander eenvoudig wat hoger worden gezet.

Professioneel wokken

Wokken is onverminderd populair in Nederland. Het is een gezonde, makkelijke en lekkere manier van voedsel bereiden. De gaskookplaten beschikken over een sterke wok, bij diverse modellen tot 5,0 kW, wat het mogelijk maakt om nog professioneler te wokken. De wok zit in het midden of links. Links wokken neemt toe in populariteit bij de Nederlander, zo blijkt uit onderzoek.

Reacties