wonen.nl logo
aanmelden
Je bent hier:   home   /   keuken  /  kokend-water-kraan  /   snel-kokend-water

 • Fotocollectie
 • Fotocollectie
 • Fotocollectie
 • Fotocollectie
 • Fotocollectie
 • Fotocollectie
 • Fotocollectie
 • Fotocollectie
 • Fotocollectie
 • Fotocollectie
 • Fotocollectie

Quooker COMBI+

Voor honderdduizenden gebruikers inmiddels een onmisbare hulp in de keuken. Nieuw is de Quooker COMBI+, de opvolger van de COMBI. Een reservoir in het keukenkastje dat niet alleen kokend water (100ºC) levert via de kokend-water-kraan, maar ook warm water (50-65ºC) via de keukenmengkraan. Kant-en-klaar kokend water met één draai aan de knop. Essentieel in je keuken.

 

De Quooker COMBI+ heeft een dubbelfunctie: met één apparaat bedien je beide kranen op je aanrecht. Bovendien is het de eerste 'boiler' ter wereld met vacuümïsolatie. Door dit principe is het apparaat extreem zuinig en compact. Ook rekent de COMBI+ af met energie- en waterverliezen die optreden wanneer de keukenmengkraan is aangesloten op een cv-ketel die ver weg staat. Nooit meer een koude straal onder de douche doordat de keuken zijn eigen warmwatervoorziening heeft. En dit zijn niet de enige voordelen. Het systeem bespaart je tijd, ruimte, water en energie, is duurzaam en heel veilig. Kortom, de Quooker COMBI+ biedt je een unieke combinatie van comfort en besparing.

 

De Quooker COMBI+ biedt het zuinige comfort van de Quooker COMBI met de zekerheid van onbeperkt warm water. Nog een beetje extra comfort dus. Het kokende water uit het Quooker-reservoir wordt door de COMBI+ gemengd met warm leidingwater.

Zo werkt de Quooker COMBI+

Je zet de mengkraan open. Het water dat nog in de warmwaterleiding zit en inmiddels koud is geworden, wordt in eerste instantie gemengd met kokend water uit de Quooker. Naarmate het water warmer wordt in de warmwaterleiding, wordt er minder kokend water toegevoegd. Als het water de gewenste temperatuur heeft bereikt, wordt het kokende water uit de Quooker alleen nog gebruikt voor de kokend-water-kraan en niet meer voor het warme water uit de mengkraan.

 

Energie- en waterbesparend

Dankzij de geoctrooieerde hoog-vacuümisolatie verbruik je slechts 5 eurocent per etmaal om voortdurend kokend en warm water te kunnen gebruiken. Dit is minder dan de helft van de energie die door een keukenboiler verbruikt wordt. Om je handen te kunnen wassen met warm water moet je eerst een paar liter koud water laten weglopen. Na het wassen koelt er opnieuw een aantal liters ongebruikt water af in de leidingen. Deze opmerkelijke verspilling wordt volledig ongedaan gemaakt dankzij de installatie van een Quooker COMBI+, die onmiddellijk warm water verzorgt.

Veilig

Met kokend water en kinderen is het oppassen geblazen. Dat geldt bij fluitketels, waterkokers en Quookers. De Quooker-kraan heeft echter een druk-draai bedieningsknop, die kinderen niet zomaar open kunnen krijgen. De waterstraal is uiteraard heet, maar doordat deze niet massief is en uit druppeltjes bestaat, heb je je hand al teruggetrokken voordat je je echt kunt branden. Ook komt er maar 0,05 liter water per seconde uit de kraan. Wanneer een waterkoker van het aanrecht valt krijg je in een seconde 1 liter kokend water over je heen. En dat kan ernstige brandwonden veroorzaken.

Meer van :

avatar
terug naar boven
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam
Gebruikersnaam en / of wachtwoord vergeten?
Installeer de Clipper om foto's van overal op het web in je fotocollectie te kunnen opslaan.

In Safari/Chrome sleep de Clipper afbeelding naar je bladwijzerbalk. In Internet Explorer, rechtermuisknop op Clipper afbeelding, selecteer "Aan Favorieten toevoegen".
Wonen Clipper
Selecteer een collectie en voeg een beschrijving toe...
sluiten
thumb

Voeg toe aan collectie:

selecteer...

Voeg een beschrijving toe:

bekijk foto
transparent