Foto: le-creuset-screwpull

Screwpull decanteerset voor de lekkerste wijn

Screwpull, de fabrikant van hoogwaardige wijnaccessoires en ooit de uitvinder van de beroemde hevelkurkentrekker, brengt een fraaie decanteerset op de markt.

De set bestaat uit een mondgeblazen glazen karaf met bijbehorende beluchter. Deze vormt een trechter in de hals van de karaf met onderaan twee kleine openingen aan de zijkant. Bij het overschenken vanuit de fles in de beluchter zal de wijn langs de zijkant van de karaf worden gedrukt. Zo komt deze optimaal in contact komt met de zuurstof in de lucht. Dit proces heeft positieve invloed op de aroma’s en de tannines in jonge wijnen.

Decanteren en karafferen

Er kunnen twee redenen zijn om wijn over te schenken in een karaf. Oudere wijnen worden ‘gedecanteerd’ om het droesem van de wijn te scheiden. Hierbij wordt de wijn zo voorzichtig mogelijk overgeschonken zodat het depot in de fles blijft. De karaf wordt schuin gehouden en de fles zo min mogelijk gekanteld. De beluchter zal hier niet gebruikt worden. Jonge wijnen worden ‘gekaraffeerd’ om ze zoveel mogelijk met zuurstof in contact te laten komen. Hierbij kan de karaf op tafel blijven staan terwijl de wijn in de karaf wordt gegoten. Dankzij de extra beluchter van Screwpull zullen de verborgen aroma’s in de jonge wijn vrijkomen en de aanwezige tannine mooi afgerond worden. Deze set van Screwpull kan beide doelen dienen.

Screwpull decanteerset - Le Creuset.

Kristalhelder

De karaf is voorzien van een ‘ziel’, een uitholling in de bodem, voor een betere grip bij het uitschenken. De fraaie schuin afgewerkte conische hals en de snel breed toelopende body zijn niet alleen zeer functioneel maar maken deze karaf tot een ware lust voor het oog. Het hoogwaardige mondgeblazen kristalglas is volledig loodvrij en kristalhelder.

Screwpull is onderdeel van Le Creuset, de fabrikant van gietijzeren pannen uit Noord-Frankrijk. Onder de naam Le Creuset worden tevens hoogwaardige keukenaccessoires geproduceerd. Screwpull zal steeds meer onder de vlag van Le Creuset op de markt gebracht worden en onder beide logo’s worden gepresenteerd.

Winkelverkoopprijzen

Loodvrije kristalglazen karaf: € 79 ,-
Losse verluchter: € 29,-

De producten zijn te koop bij de betere wijnhandelaar, kook- en huishoudwinkels, cadeauwinkels en warenhuizen.

Meer informatie: www.lecreuset.nl

Publicatiedatum: 5 december 2013.

Guido van Loon - Wonen.nl

Reacties