wonen.nl logo
aanmelden
Je bent hier:   home   /   keuken  /  kleine-keukenapparatuur  /   koffiezetapparaat-in-vele-soorten-en-maten

Koffiezetapparaat: in vele soorten en maten

Er zijn vele koffiezetapparaten, maar koffiezetten met één druk op de knop is in. Voor een ouderwets bakje koffie bestaat ook het filter koffiezetapparaat.

  • Fotocollectie
auteur: Guido van Loon

Koffiezetapparaten en espressomachines bestaan er in diverse kleuren en materialen. De meest gebruikte materialen zijn plastic (in allerlei kleuren), metaal en rvs. Momenteel zijn koffiemachines van roestvrij staal erg populair. Omdat een koffiezetapparaat vaak gebruikt wordt wil het oog natuurlijk ook wat, design is daarom van belang. Geavanceerde koffiemachines worden steeds vaker gebruikt in de keuken. Heerlijke koffie en het liefst zo vers mogelijk. De koffiezetapparaten met verse koffiebonen zijn in opkomst. Ook krijgen de koffiezetapparaten steeds meer functies, zodat je eindeloos met je koffie kunt variëren. 

Kopje koffie.

Dubbele koffiezetapparaat

De dubbele koffiezetapparaten hebben twee kannen naast elkaar die tegelijkertijd koffie kunnen zetten. Dit koffiezetapparaat is behoorlijk handig als het koffieverbruik hoog is.  

Animo M-line M102

De M102 is een dubbel koffiezetapparaat voor verse filterkoffie. Met de koffiezetter kun je gelijktijdig twee kannen met koffie zetten. Dit koffiezetapparaat is voorzien van vier zelfregulerende warmhoudplaten, zodat je over een grote buffervoorraad koffie kunt beschikken voor de drukke periodes. En, als een kan leeg is, kun je deze weer snel zetten. De zettijd bedraagt ongeveer acht minuten voor twee volle kannen van 1,8 liter. Dit koffiezetapparaat heeft watervulling aan de voorzijde. Hierdoor kun je gemakkelijk het koffiezetapparaat vullen. De handige tiptoetsen aan de bovenzijde geven je optimaal bedieningsgemak. Zodra de koffie klaar is, geeft het koffiezetapparaat een geluidssignaal. Dankzij de gepatenteerde kandetectie voorkom je dat het filter overloopt als je tijdens het zet proces de kan wegneemt om alvast een kopje koffie in te schenken. De lekstop sluit het filter af, dit voorkomt nadruppelen. De ontkalkingsindicatie geeft aan wanneer het tijd is om het apparaat te reinigen. Het schoonmaken is zeer eenvoudig. Koffiezetapparaten uit de M-LINE hebben, mede door het gebruik van roestvrij staal in combinatie met kunststof, een opvallende en eigentijdse uitstraling. Kortom een aanwinst voor iedere locatie!

                                              Animo dubbelkoffiezetapparaat. Bron: Animo. 

Krups Duothek Plus

Dit strakke design koffiezetapparaat is gemaakt van kunststof. Dit koffiezetapparaat biedt familie en vrienden een keuze tussen normale of cafeïnevrije koffie zonder te hoeven wachten tot de koffiepot leeg is. Het Krups Duothek Plus koffiezetapparaat zorgt voor wel 20 kopjes koffie. Een eigenschap van dit apparaat is de Cup Control voor kleine hoeveelheden koffie en een optimale smaak. Geen zin om te wachten tot de koffie klaar is? Met de 'Stop'nServe' kan je een kopje koffie pakken zonder te hoeven wachten. De functie 'Tea Infuser' zorgt ervoor dat je aan de ene kant koffie zet en thee aan de andere kant. Dit gebeurt geheel onafhankelijk van elkaar, met aan iedere zijde een aan en uit knop. Koffie en thee tegelijk klaar maken, of twee keer koffie, de Duothek Plus laat elke wens uitkomen. De druppelvrije zwenkfilter zorgt voor een schone warmhoudplaat.


            Krups Duothek Plus. Bron: Krups.

Volautomatisch koffiezetapparaat

Met een simpele druk op de knop heb je een overheerlijke espresso of koffie. En tegenwoordig zijn er ook meer geavanceerde machines die een complete cappuccino of latte macchiato voor je kunnen maken. Met een volautomatische koffiezetapparaat gaat alles heel gemakkelijk. Je hoeft zelfs het apparaat niet te reinigen of spoelen, tenzij deze het aangeeft. 

DeLonghi ESAM 6900 PrimaDonna Exclusive

Dit volautomatische koffiezetapparaat kan niet alleen koffie of cappuccino maken, maar ook warme chocomelk bereiden. Ondanks de innovatie is de PrimaDonna ook in de nieuwe Exclusive-versie trouw gebleven aan haar kerneigenschappen: met één druk op de knop maak je een espresso, caffé latte, cappuccino of latte macchiato. Dankzij een 'Long Coffee'-functie behoort ook een kop doorgelopen ontbijtkoffie tot de mogelijkheden. 

De machine wordt bediend met zes keuzetoetsen die rond een groot TFT-kleurenscherm zijn gerangschikt. Bovendien kan je zes profielen voor koffiehoeveelheid, temperatuur en sterkte programmeren. De externe thermoskoeler, die de melk langer koel houdt en zo de beste conditie biedt, moet instaan voor perfect melkschuim. Deze kan kan in de koelkast bewaard worden en is vaatwasser bestendig. Wie wil kan zijn melk ook zonder gebruik van de kan handmatig opschuimen met de aparte stoomtuit. 

De reiniging van het apparaat gebeurt volautomatisch; je zet de draaischakelaar naast de melkkan op 'clean', dan reinigt de machine zelfstandig alle melkleidingen en -mondstukken. De zetgroep zelf kan worden verwijderd en probleemloos onder stromend water worden afgespoeld. De nodige reinigingshandelingen worden automatisch aangegeven na 72 uur of veertien koppen.

DeLonghi PrimaDonna Exclusive. Bron: DeLonghi. 

Melitta Caffeo Solo

Malitta Caffeo Solo is een simpel, maar erg mooi afgewerkte espresso/koffiemachine. Dit koffiezetapparaat kan één of twee kopjes koffie tegelijk maken. De bediening van dit apparaat is uiterst gemakkelijk. Het apparaat heeft een waterreservoir van 1,2 liter, reinigings- en ontkalkingsprogramma en drie temperatuur standen. Doordat de koffieuitloop in hoogte versteld kan worden, is hij daardoor geschikt voor alle soorten en maten kopjes en glazen. 

Met een simpele draai pas je zo de koffie hoeveelheid per kopje aan, net als de temperatuur. Je bepaalt dus zelf de sterkte en temperatuur van jouw koffie. Ook beschikt de Caffeo Solo over een speciale koffiezetmethode met voorzetfunctie. Voor het eigenlijke koffiezetten wordt de gemalen koffie met water overgoten. Dit heeft als effect dat in deze voorfase de maximale aromastoffen vrij komen, hierdoor ontwikkelt zich een subliem aroma.

 

Melitta Caffeo Solo. Bron: Melitta.

Koffiezetapparaat met koffiepads

Deze koffieapparaten zijn geschikt om één of twee koopjes koffie tegelijk te zetten. Je doet een koffiepad in het koffiezetapparaat, drukt op een knop en een heerlijke kop koffie wordt meteen voor je klaar gemaakt. 

Philips Koffiepadapparaat HD7870/10 - Senseo Twist

Met de Philips Senseo Twist voeg je stijl en kleur toe aan je keuken! Geniet nu nog intenser van je heerlijke senseo koffie dankzij unieke en geavanceerde functies, zoals de instelbare sterkte en het slimme touchpaneel. Bedien je machine op een moderne en intuïtieve manier via het unieke, slimme touchpaneel. De ledlampjes leiden je door de verschillende functies van de Senseo Twist. Zo wordt het koffiezetten leuker en handiger dan ooit! 

Philips Senseo Twist. Bron: Philips.

Bereid het ideale kopje door zelf de sterkte en smaakintensiteit in te stellen. Met de sterkte-instelling kun je voor sterke of milde koffie kiezen. In minder dan een minuut maakt de Senseo Twist één of twee kopjes koffie voor je. Doordat de tuit van de Senseo Twist in hoogte verstelbaar is, biedt dit koffiezetapparaat plaats aan kopjes en mokken van verschillende grootte. Nu past dus ook jouw favoriete kopje of beker eronder!

Philips Senseo Twist. Bron: Philips.

De Philips Senseo Twist beschikt over automatische uitschakeling na vijftien minuten om energie te besparen. De capaciteit van het waterreservoir is 1 liter, dat staat gelijk aan zes koppen koffie. Dit koffiezetapparaat geeft aan waneer je het apparaat moet ontkalken. Regelmatig ontkalken met de speciaal ontwikkelde Senseo-ontkalker zorgt voor de beste smaak van je koffie en voorkomt kalkvorming door kraanwater.


Philips Senseo Twist. Bron: Philips.

 

Philips Senseo Melkopschuimer CA6500/60

De Philips Senseo Melkopschuimer CA6500/60 is een handig accessoire voor bij je Senseo Twist koffiepadapparaat. De Philips Senseo Melkopschuimer is voorzien van een innovatieve garde. Zo geniet je thuis van je eigen hete en koude koffierecepten, afgemaakt met heerlijk luchtig melkschuim. Met de melkopschuimer kun je genieten van allerlei warme en koude koffierecepten, zoals een latte macchiato, cappuccino of de perfecte ijskoffie. Dit alles met één druk op de knop.

Philips Senseo Melkopschuimer. Bron: Philips.

Inventum HK20S Koffiepadapparaat

Dit koffiepadapparaat is superdun en een lust voor het oog. Dit koffiepadapparaat is toonaangevend design voor in de moderne, luxe keuken. Opvallend mooi, strak maar sierlijk. De HK20 staat voor lifestyle. De verrassende nieuwe technieken zorgen voor optimaal resultaat. Het water reservoir heeft een inhoud van 1,3 liter voor ca. tien kopjes koffie. Met één druk op de knop zet de HK20 één of twee kopjes koffie naar ieders smaak. De boiler met heet water, net onder het kookpunt, is rechtstreeks boven de koffiepads geplaatst. Dit in combinatie met de juiste druk voorkomt verlies van warmte en aroma. Met de digitale smaakselector kun je nauwkeurig de smaak van jou koffie instellen. Dit koffiepadapparaat schakelt zich automatisch uit na twee uur.

Inventum HK20S Koffiepadapparaat. Bron: Inventum.

Filter koffiezetapparaat 

Bij een filter koffiezetapparaat bestaat het het koffiezetapparaat uit twee delen, die worden gescheiden door een papieren filter. In het bovenste deel wordt de filterkoffie gedaan, er wordt verhit water op het koffiepoeder gedruppeld of gegoten. In het onderste deel wordt de koffie opgevangen in een kan en meestal warm gehouden door een warmhoudplaat. 

Filter koffie. Bron: Melitta.

Kenwood koffiezetapparaat kMix 023

Dit koffiezetapparaat met een retro design van Kenwoord zet overheerlijke filterkoffie. Een stijlvol koffiezetapparaat met een maatverdeling voor het perfecte kopje koffie. De koffie is altijd op temperatuur door het ThermoGen verwarmingssysteem en het OptiTemp systeem. Dit koffiezetapparaat heeft een capaciteit voor zes kopjes koffie. De kleuren uit de kMix Boutique serie van Kenwood fleuren de keuken op. Het retro design staat perfect in moderne keukens. 

Kenwood kMix koffiezetapparaat. Bron: Kenwood.Om ervoor te zorgen dat ieder kopje gevuld wordt met lekkere filterkoffie, heeft Kenwood twee verwarmingssystemen in de kMix koffiezetapparaten gebouwd. Het ThermoGen verwarmingssysteem zorgt ervoor dat het water op de juiste temperatuur door de filterkoffie gaat. Het OptiTemp systeem houdt de koffie op de juiste temperatuur warm. Hierdoor is ook het tweede en derde bakje koffie nog steeds net zo lekker als de eerste.

 Kenwood kMix koffiezetapparaat. Bron: Kenwood.

WMF Lineo Thermo

Geniet elke ochtend van een vers gezette bak koffie dankzij de handige timer functie op de WMF Lineo Thermo. Met dit koffiezetapparaat kan je maximaal tien kopjes per keer zetten. De koffie wordt warm gehouden in de handige thermoskan. Dit filterkoffie apparaat heeft een uitneembaar filterelement, druppelstop en overloop-beveiliging. Daarnaast heeft de WMF Lineo Thermo ook nog een handig display en ontkalkingsprogramma.

Het WMF koffiezetapparaat is voorzien van een digitaal LCD-scherm met timerfunctie. Ideaal, want zo bepaal je eenvoudig wanneer de koffiemachine verse koffie moet zetten. Bijvoorbeeld de volgende ochtend, zodat je wakker wordt met de heerlijke geur van koffie. Dankzij het 180 graden zwenkbare filter en uitneembare watertank met ruime opening vul je de voorraden koffie en water eenvoudig bij. Dit Lineo koffiezetapparaat van WMF beschikt over een warmhoudplaat. Zo blijft de gezette koffie extra lang warm. De plaat is handmatig in te stellen op 0, 20 of 40 minuten en beschikt over een automatische uitschakeling.

 

WMF Lineo Thermo. Bron: WMF.

Russell Hobbs Koffiezetapparaat Purple Passion

Het Purple Passion koffiezetapparaat van Russell Hobbs heeft een mooie, trendy paarse kleur met een rvs behuizing. Het koffiezetapparaat heeft een glazen koffiekan met fliptop deksel en een warmhoudplaatje waarop de koffie lekker lang warm blijft. Dit koffiezetapparaat heeft een capaciteit van 1,8 liter, wat geschikt is voor twaalf kopjes koffie. Het apparaat is voorzien van een glazen koffiekan met een handig fliptop deksel welke makkelijk met de hand te openen en sluiten is. Door de handige druppelstop is het mogelijk om tijdens het koffiezetten de kan onder het apparaat vandaan te halen zodat je alvast kunt genieten van een verse kop koffie. De uitneembare koffiefilterhouder is makkelijk te reinigen en de automatische uitschakeling zorgt voor extra veiligheid en energiebesparing.

 

Russell Hobbs Koffiezetapparaat Purple Passion. Bron: Russel Hobbs.

Koffiemachine met koffiebonen

Des te verser het koffiemaalsel, des te smaakvoller de koffie. Met een koffiezetapparaat met koffiebonen worden verse koffiebonen gemalen voor jouw heerlijke kop koffie. Daardoor smaakt de koffie nog beter.

Kopje koffie met verse bonen.

Philips Koffiezetapparaat Grind & Brew HD7762/00

Met de Philips Koffiezetapparaat Grind & Brew zet je in een handomdraai een lekker vers kopje koffie. Kies het aantal kopjes, de sterkte en de soort maling van je voorkeur. Met de timer staat je verse kop koffie klaar wanneer je dit wenst! De Philips HD7762 Grind & Brew heeft een ingebouwde molen voor extra verse koffie. Precies de juiste hoeveelheid koffiebonen wordt bereid voor het aantal gewenste kopjes. De Philips HD7762 Grind & Brew is een koffiezetapparaat dat verse bonen gebruikt en maalt met de ingebouwde molen. Dit koffiezetapparaat is de enige Philips Grind & Brew met twee bonenreservoirs. De machine heeft een modern uiterlijk en een unieke bedieningsknop. 

De verse koffiebonenbak heeft twee compartimenten. Met de speciale boonkeuzeschakelaar heb je keuze uit twee soorten bonen of een mengsel van beide bonen. Het voordeel van twee compartimenten te hebben voor koffiebonen is het brede scala aan koffiedranken dat je kan zetten. Kies je favoriete boon of maak een eigen melange door de twee bonen te mengen.

Philips Grind & Brew. Bron: Philips.Jouw versgemalen koffie kan je nu precies op smaak afstellen met de maalselectieknop. Hierbij heb je keuze uit negen verschillende maalopties. Houd je van sterke koffie? Maal dan de koffie extra fijn. Voor een mildere kop koffie laat je de bonen wat grover. Ook de intensiteit van je koffie stel je eenvoudig in met de sterkte-instelling. Je hebt hierbij keuze tussen zachte, normale of sterke koffie. Met de ingebouwde timer bepaal je zelf wanneer je koffie klaar staat. Word je 's ochtends graag wakker met de geur van verse koffie of geeft de koffiegeur een heerlijk gevoel als je 's middags thuis komt? Stel de timer dan in op je favoriete koffiemoment!

Met de geavanceerde waterniveau-indicator zie je in een oogopslag hoeveel kopjes er in het waterreservoir zijn gevuld. Het aantal kopjes wordt aangegeven door middel van lampjes. Zo weet je precies hoeveel kopjes je nog kan zetten.

 

Philips Grind & Brew. Bron: Philips.

Krups EA8260

De Krups EA8260 is een prachtig koffiezetapparaat met een roestvrijstalen design. Dit koffiezetapparaat past dan ook in iedere moderne keuken. Dankzij het rvs is dit apparaat van buiten ook zeer eenvoudig schoon te krijgen, je hoeft er alleen maar even met een doekje overheen. Maar ook de reiniging van de binnenkant van dit apparaat is erg makkelijk. Dit gaat namelijk automatisch. Door het koffiezetapparaat goed schoon te houden heb je minder last van storingen en smaakt je koffie ook beter. Dat komt doordat deze hygiënischer gezet is en er geen koffieresten achterblijven in het systeem.

Geen stoompijpjes meer waarmee je zelf je melk moet opkloppen. Met de Krups EA8260 zet je erg eenvoudig de lekkerste cappuccino's. Je hoeft alleen maar het melkreservoir aan te sluiten op het apparaat. Dan is het een kwestie van de juiste knop indrukken en je hebt een heerlijke cappuccino.

Dankzij het geïntegreerde LCD-display dat met tekst en pictogrammen werkt is het gebruiken van dit koffiezetapparaat een fluitje van een cent. De Krups EA8260 is voorzien van eenvoudige drukknoppen waarmee je alle instellingen aan kunt passen. Ook bepaal je zelf welke maalgraad je gebruikt voor het malen van de bonen. Zo bepaal je zelf de smaak van jouw koffie. Ook de hoeveelheid koffie is volledig door jou in te stellen.

Dit koffiezetapparaat is voorzien van een geïntegreerde afvalbak waar het afval in opgevangen wordt dat achterblijft tijdens het koffiezetten. Deze bak is voorzien van een indicatiemeter die zelf aangeeft wanneer het afval verwijderd moet worden.

 

 Krups EA8260. Bron: Krups.

 

Meer weten over keukenapparatuur? Lees dan de volgende artikelen:

Met welke pan ga jij koken?

Goede afzuiging in de keuken

Keukenmixer: mixen, kneden of pureren

Koelkast & Vriezer: belangrijk in elke keuken

Keukenapparatuur: fornuis, oven en magnetron

Koken is niet moeilijk; gebruik keukenapparatuur

Semi- of volautomatische espressomachine voor thuis

Inbouwapparatuur: houd je keuken ruim en overzichtelijk


Meer weten over keukens? Lees dan ook de volgende artikelen:

De financiering van je nieuwe keuken

Keukenfronten: de keuken aangekleed

Warm water: onmisbaar in elke keuken

Vloer en wand: de afwerking in de keuken

Installatie keuken: zelf doen of laten doen

Maatwerkkeukens: al jouw wensen verwezenlijkt

Keukenkraan: fraai vormgegeven en functioneel

Opbergen in de keuken: Optimale keuken kasten

Achterwand keuken: welk materiaal, welke eisen?

Keukenrenovatie: geef je keuken een ander gezicht

Spoelbakken: allerlei mogelijkheden voor je keuken

Guido van Loon - Wonen.nl

Tags: koffiezetapparaat koffie soorten keuken apparatuur apparaat koffiemachine koffieapparaat koffieboon pad

avatar

terug naar boven
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam
Gebruikersnaam en / of wachtwoord vergeten?
Installeer de Clipper om foto's van overal op het web in je fotocollectie te kunnen opslaan.

In Safari/Chrome sleep de Clipper afbeelding naar je bladwijzerbalk. In Internet Explorer, rechtermuisknop op Clipper afbeelding, selecteer "Aan Favorieten toevoegen".
Wonen Clipper
Selecteer een collectie en voeg een beschrijving toe...
sluiten
thumb

Voeg toe aan collectie:

selecteer...

Voeg een beschrijving toe:

bekijk foto
transparent