wonen.nl logo
aanmelden
Je bent hier:   home   /   keuken  /  klassieke-keuken  /   keuken-ideeen-nodig-vind-hier-de-beste-ideeen-op-het-gebied-van-keukens

Keuken ideeën nodig? Vind hier de beste ideeën op het gebied van keukens

Heb je nieuwe ideeën voor je keuken nodig? In dit artikel komen de verschillende stijlen aan bod, zodat jij straks aan de slag kunt met je eigen keuken.

  • Fotocollectie
auteur: Guido van Loon

Verschillende keuken ideeën

Het inrichten van je keuken kan een lastige opgave zijn. Welke materialen en kleuren ga je gebruiken? En voor welk keukenapparatuur kies je? Belangrijk is om te beginnen bij de basis en eerst de stijl van je keuken te kiezen en vanuit daar verder te werken.

De stijl van je keuken

Bij het uitzoeken van een keuken krijg je te maken met een hoop verschillende keukenstijlen. Zo is er de landelijke keuken, de klassieke keuken, de moderne keuken, de industriële keuken en nog veel meer. Maar wat houden deze verschillende stijlen nou precies in?

De landelijke keuken

De landelijke keuken kenmerkt zich door het gebruik van natuurlijke materialen, grijs tinten, houten accenten en straalt vaak een robuust, warm en authentiek karakter uit. Deze keukenstijl is gebaseerd op het plattelandsleven en heeft dus een echte boerderijsfeer. Door dit gezellige boerderijfsfeertje is deze keukenstijl dé favoriet van velen kookliefhebbers, omdat hij uitnodigt om lekker te gaan koken.

De klassieke keuken

De klassieke keuken heeft veel overeenkomsten met de landelijke keuken, zoals het werkblad van natuurlijk materiaal en de vaak brede schouw. Het verschil met de landelijke keuken is dat de klassieke keuken in plaats van warm en robuust, vaak sierlijk overkomt. Dit komt mede door de sierlijke afwerking, het gebruik van glazen deurtjes en versiersels.

De moderne keuken

De moderne keuken is vooral te herkennen aan het minimalistische karakter. Bij de moderne keuken wordt er veel gebruikgemaakt van strakke lijnen, duurzame materialen en de nieuwste technologie op het gebied van apparatuur welke vaak ingebouwd wordt. Vaak hebben deze keukens greeploze deuren, wordt er veel gebruik gemaakt van de kleuren zwart, wit of een aardetint en zijn de materialen RVS, glas en metaal veel terug te vinden.

De industriële keuken

Bij de industriële look draait het niet om strak, recht en symmetrie, maar veel meer om het juist speelse karakter. Kenmerken van de industriële keuken zijn daarom ook een grove afwerking en het gebruik van veel robuuste materialen. Hier kan gedacht worden aan materialen als metaal, beton en hout.

Zo wordt er in de industriële keuken veel gebruik gemaakt van keukenapparatuur met een robuuste uitstraling. Denk aan grote rvs ovens, afzuigkappen en fornuizen.

Heb je jouw keukenstijl helemaal gevonden en ben je benieuwd naar dé trends op het gebied van keukenapparatuur om jouw keuken helemaal af te maken? Lees dan dit artikel en kom er alles over te weten!

Belangrijke tip!

Bedenk als eerste van welke materialen, kleuren of sfeer je houdt en maak dan een keuze voor een stijl of combineer stijlen. Vanuit daar kan je namelijk gemakkelijker verder werken.

Tags: keukenideeen landelijk modern industrieel klassiek

avatar

terug naar boven
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam
Gebruikersnaam en / of wachtwoord vergeten?
Installeer de Clipper om foto's van overal op het web in je fotocollectie te kunnen opslaan.

In Safari/Chrome sleep de Clipper afbeelding naar je bladwijzerbalk. In Internet Explorer, rechtermuisknop op Clipper afbeelding, selecteer "Aan Favorieten toevoegen".
Wonen Clipper
Selecteer een collectie en voeg een beschrijving toe...
sluiten
thumb

Voeg toe aan collectie:

selecteer...

Voeg een beschrijving toe:

bekijk foto
transparent