wonen.nl logo
aanmelden
Je bent hier:   home   /   keuken  /  keukenkraan  /   designkranen-bieden-gezond-drinkwater

Designkranen bieden gezond drinkwater

Designer Roderick Vos heeft voor het Arnhemse bedrijf Zeromix kranen ontworpen in de Japanse stijl. Dankzij de samenwerking tussen de designer en de fabrikant van kranen, is er een serie designkranen beschikbaar met gezond drinkwater.

Designer Roderick Vos heeft voor het Arnhemse bedrijf Zeromix kranen ontworpen in de Japanse stijl. Dankzij de samenwerking tussen de designer en de fabrikant van kranen, is er een serie designkranen beschikbaar met gezond drinkwater.

Het gaat om de eerste lood- en nikkelvrije kraan ter wereld met ook nog eens een exclusief design. Vanaf eind december zijn de kranen uit de Sozu-reeks leverbaar.

 

Het Arnhemse bedrijf Zeromix is na lang onderzoek in staat gebleken om via een speciaal procedé kranen te produceren uit loodvrij messing. Daarnaast wordt alle aanraking in de waterweg met nikkel en chroom vermeden. Waardoor de kraan zonder deze zware metalen geproduceerd wordt. Designer Roderick Vos gaf deze lood- en nikkelvrije kranen vorm. Dankzij deze samenwerking is er een unieke kraan op de markt beschikbaar die de thema’s gezondheid en design combineert.

Samenwerking

Zeromix is erg blij met de samenwerking. Ronald Kort, directeur van Zeromix: “We zijn erg vereerd dat Roderick Vos voor ons aan de slag is gegaan. We zien een belangrijke meerwaarde in de combinatie van design en gezondheid. Door onze krachten te bundelen komen we tot een prachtig resultaat.

"Sozu"

Roderick Vos liet zich bij de ontwikkeling van de Sozu-reeks inspireren op een fontein die voorkomt in traditionele Japanse tuinen. Roderick Vos: “De traditionele ‘Sozu’ bestaat uit een holle draaibare arm van bamboe, bevestigd aan een verticale buis. Zodra de draaibare arm is volgelopen met water, slaat deze om en kan je het water gebruiken. Ik heb me door de vorm van deze traditionele kraan laten inspireren bij het ontwerp van de kranen voor Zeromix.” Op dit moment zijn er nóg twee nieuwe kranen in ontwikkeling die begin 2011 verschijnen.

Roderick Vos

Als designer deed Roderick Vos ervaring op over de hele wereld. Hij werkte onder andere in München en Tokyo en woonde zes jaar in Indonesië. Sinds 2004 richt hij zich samen met zijn vrouw Claire Vos Teeuwen, vanuit Studio Roderick Vos, volledig op productvormgeving. Zijn aanpak is zeer intuïtief en prototypes worden al in een vroeg stadium in het proces gemaakt. Zo komt hij tijdens het creatieve proces al in aanraking met alle aspecten van vorm, materiaalbehandeling. Roderick Vos: “Het begrijpen van productieprocessen is mijns inziens de basis voor een goed ontwerp.”

Tags: wonen keuken keukenkraan keukens Zeromix drinkwater water keukenkranen kraan kranen designkraan design designkranen loodvrij lood nikkel nikkelvrij Sozu

avatar

terug naar boven
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam
Gebruikersnaam en / of wachtwoord vergeten?
Installeer de Clipper om foto's van overal op het web in je fotocollectie te kunnen opslaan.

In Safari/Chrome sleep de Clipper afbeelding naar je bladwijzerbalk. In Internet Explorer, rechtermuisknop op Clipper afbeelding, selecteer "Aan Favorieten toevoegen".
Wonen Clipper
Selecteer een collectie en voeg een beschrijving toe...
sluiten
thumb

Voeg toe aan collectie:

selecteer...

Voeg een beschrijving toe:

bekijk foto
transparent