wonen.nl logo
aanmelden

Meer inspiratie?

Vraag hier gratis brochures aan
en laat je inspireren.

Haard of kachel?

Vraag hier gratis advies aan
van diverse specialisten.

Bij jou in de buurt!

Ben je op zoek naar
een haardspecialist in jouw regio?

Woonnieuws, trends en winacties in je mailbox?

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief.

Industriële look voor je interieur?

Kies een zwarte open haard!

Download gratis de Wonen.nl - app.

En laat je inspireren door onze magazines.

Een schouw voegt absoluut iets toe aan het vuurbeeld van je haard. Een aangewezen manier om een knusse sfeer te creëren. Dit kan door middel van de vormgeving van het exemplaar, echter ook met een schouw kun je dit realiseren. Ga je bijvoorbeeld voor een omloopschouw of frontschouw - die alleen voor de haard staat. Wanneer je een schouw samen met een haard koopt, kan het nog wel eens moeilijk zijn een passende haard bij je schouw te vinden.

Schouw als blikvanger

Kies voor een opvallende schouw als blikvanger in de woonkamer. Met een subtiele omlijsting vestig je meer de aandacht op het vuur. Schouwen zijn er in verschillende vormen, formaten en materialen. Kalk-, fossiel- en zandsteen zijn materialen voor een schouw die rustig in het interieur zijn, marmer is chique, hout geeft je schouw een warme uitstraling en gips en mdf zijn veelzijdig en betaalbaar.

Schouw op maat

Wil je een unieke schouw of heeft je woning afwijkende afmetingen? Dan is maatwerk voor je schouw iets om over na te denken. Een nieuwe, ambachtelijke schouw wordt helemaal op maat gemaakt. De meest simpele schouwen zijn de front- of voorzetschouwen. Ze hebben een vlakke 'rug' en worden recht tegen de de schoorsteen of muur gezet. Luxer zijn de schouwen die rondom de schoorsteenkolom worden opgebouwd; de zogenaamde omlopende of half-omlopende schouwen. Daarnaast zijn er talloze prefabmodellen. Vaak bestaat een dergelijke schouw uit de ommanteling plus een bijbehorende vloerplaat en passende inbouwhaard.

Eigen ontwerp schouw

Een schouw naar eigen ontwerp is ook mogelijk. Dergelijke schouwen worden dan qua profilering en maatvoering tot in detail aangepast. Iets duurder natuurlijk, maar origineler en uniek. Denk bijvoorbeeld aan een schouw in combinatie met een tv-plateau, een tafel of een opzet-boekenwand.

De warmtebron: individuele wensen komen samen
TIP

De warmtebron: individuele wensen komen samen

Haard of kachel, rendement of sfeer, design of knus? Wat kies je? Wonen.nl brengt je een overzicht in het ruime aanbod op de haardenmarkt.

special haardspecialisten

Special

De haardspecialist in jouw regio!

Omlijsting van het vuur: de schouw
TIP

Omlijsting van het vuur: de schouw

Een schouw hoort niet per definitie in een klassiek interieur thuis, in de moderne huizen krijgt de schouw juist steeds vaker de functie van meubelstuk. Een mooie schouw maakt de haard helemaal af; het is de omlijsting van vuur.

terug naar boven
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam
Gebruikersnaam en / of wachtwoord vergeten?
Installeer de Clipper om foto's van overal op het web in je fotocollectie te kunnen opslaan.

In Safari/Chrome sleep de Clipper afbeelding naar je bladwijzerbalk. In Internet Explorer, rechtermuisknop op Clipper afbeelding, selecteer "Aan Favorieten toevoegen".
Wonen Clipper
Selecteer een collectie en voeg een beschrijving toe...
sluiten
thumb

Voeg toe aan collectie:

selecteer...

Voeg een beschrijving toe:

bekijk foto
transparent