Foto: Stuv-30-H-design-houtkachel

Nieuwe Stûv 30-H design houtkachel verspreidt 15 uur lang warmte

Stûv lanceert zijn nieuwe design houtkachel: de Stûv 30-H met warmte-opslag. De kachel houdt de woning maar liefst 15 uur na het doven van het vuur warm.

Ideaal voor iedereen die energiezuinig wil verwarmen maar design en de sfeer van een open vuur koestert. De kachel combineert design, duurzaamheid, milieuvriendelijkheid en energie efficiëntie met sfeer en gezelligheid.

Het principe van warmteopslag is eenvoudig: bij het aansteken van de houtkachel is de accumulator boven de verbrandingskamer, gemaakt van vuurvaste stenen, op kamertemperatuur. Na 5 uur is de warmteopslag maximaal bij een temperatuur van 165ºC. Achter de gesloten deur dooft het vuur langzaam uit terwijl de accumulator nog ongeveer tien uur een aangename warmte in de woning verspreidt. Hierdoor blijft het comfortabel warm.

Het verbeterde verbrandingssysteem zorgt voor een nog lagere CO– en fijnstof uitstoot. Hierdoor blijft de glazen deur van de houtkachel altijd schoon en heeft men altijd goed zicht op het vlammenspel.

Net zoals bij de andere modellen uit de Stûv 30 collectie is de Stûv 30-H uitgerust met het unieke draaisysteem waarbij men op drie verschillende manieren kan genieten van het vuur. De draaideur kan in 3 verschillende standen gezet worden en heeft 3 verschillende gebruiksfuncties. De functie met glazen deur creëert een gezellige sfeer. In één beweging gaat de deur open en ontstaat er een “open haard” en kan men genieten van het gloeiende vuur. De volledig gesloten deur verbergt een vertraagde verbranding die uiterst weinig hout vereist met een maximale warmte spreiding. In deze stand kan de haard urenlang vertraagd of uitdovend branden, ideaal voor ’s nachts. Overschakelen van de ene naar de andere functie is eenvoudig. Het volstaat om de trommel te draaien om de gewenste stand te kiezen.

De verkoopadviesprijs is vanaf € 4.500,-.

Meer informatie: www.stuv.com

Publicatiedatum: 27 november 2014

Guido van Loon - Wonen.nl

Reacties