wonen.nl logo
aanmelden
Je bent hier:   home   /   haard-kachel  /  gashaard  /   nieuwste-elektrische-haarden-zien-er-revolutionair-echt-uit

Nieuwste elektrische haarden zien er revolutionair echt uit

Faber is erin geslaagd om elektrische haarden te maken met een wel heel realistisch vlammenbeeld.

Faber is erin geslaagd om elektrische haarden te maken met een wel heel realistisch vlammenbeeld.

De Opti-myst haarden in de modellen Gala en Jelling zorgen voor een driedimensionaal vlam- en rookeffect dat er van alle kanten uitziet alsof er een echt haardvuur brandt. Daarmee wordt tegemoet gekomen aan de voornaamste bedenking van mensen die wel de sfeer van een echte haard, maar niet het ?gedoe? ervan willen. Alleen de geur van echt hout ontbreekt (nog), maar verder is de elektrische haard een revolutionaire stap dichter bij de werkelijkheid gekomen.

 

Een kwart van de Nederlandse huishoudens heeft een (open) haard in huis. Nog eens veertig procent zou dit graag willen, zo bleek uit een recent onderzoek in opdracht van Faber naar haarden en sfeerbeleving. De meerderheid van de ondervraagden geeft bij een haard de voorkeur aan een elektrische variant, mits deze de sfeer van een echte open haard heel dicht zou benaderen. Bij een elektrische haard mist men namelijk vooral de geur van echt hout (zegt 55%) en de echtheid van de vlammen (56%). Het laatste probleem is wat Faber betreft opgelost met de nieuwe haard Opti-myst, verkrijgbaar in de modellen Gala en Jelling. De haardenfabrikant is erin geslaagd met lampen en waterdamp een zodanig realistisch vlammenbeeld te creëren, dat het ?vuur? bijna niet meer van echt is te onderscheiden.

Alle voordelen

Het nadeel van het ?platte beeld? van kunstmatige vlammen is bij de Opti-myst geheel weggenomen. Desgewenst zijn de elektrische haarden vrijstaand te plaatsen en is het mogelijk er omheen te lopen. Ook dan is het regelbare driedimensionale vlam- en rookeffect van alle kanten revolutionair realistisch. Dit wordt gecreëerd door vijf lampen van 50 watt (12 Volt) en twee verdampers. Vanuit een waterreservoir van 1,3 liter ? goed voor 8 tot 10 uur ?branden? ? komt ultrafijne waterdamp vrij. Via het lichteffect van de vijf lampen op de waterdamp wordt de illusie van echte vlammen gewekt. Aangezien 90 procent van de huizen in Nederland een te droog leefklimaat heeft, is deze damp niet schadelijk, maar draagt juist een beetje bij aan de verbetering van de vochthuishouding in de woning.

De Opti-myst haarden hebben alle voordelen die de ondervraagden uit het onderzoek ook aangaven over elektrische haarden: er komt geen as of stof vrij zoals bij bijvoorbeeld bio-ethanol- of gelhaarden, de haard is gebruiksvriendelijk en de installatie kan zonder hak- of breekwerk plaatsvinden. Het laatste is zeer eenvoudig samen te vatten: ?plug & play?. Alleen wie de haard in een schouw wil inbouwen, heeft uiteraard iets meer werk.

Afstandsbediening

Zowel de Gala als de Jelling beschikken over een afstandsbediening. De Opti-myst haarden Gala en Jelling staan dan ook garant voor een gemakkelijke manier om een zeer sfeervolle omgeving te creëren.

Informatie over het volledige assortiment van Faber en de adressen van dealers zijn te vinden op www.faber.nl.

Publicatiedatum: 27 mei 2009

Tags: wonen woonkamer elektrische haard Faber elektrische haarden Opti-myst haarden Gala Jelling

avatar

terug naar boven
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam
Gebruikersnaam en / of wachtwoord vergeten?
Installeer de Clipper om foto's van overal op het web in je fotocollectie te kunnen opslaan.

In Safari/Chrome sleep de Clipper afbeelding naar je bladwijzerbalk. In Internet Explorer, rechtermuisknop op Clipper afbeelding, selecteer "Aan Favorieten toevoegen".
Wonen Clipper
Selecteer een collectie en voeg een beschrijving toe...
sluiten
thumb

Voeg toe aan collectie:

selecteer...

Voeg een beschrijving toe:

bekijk foto
transparent