Foto: bellfires-dubbele-brander-gashaard-2

Bellfires dubbele brander voor gashaard

Een primeur van Bellfires: een dubbele brander voor de gashaard. Zelfde sfeer, minder kosten.

Met de unieke dubbele brander, een eigen vinding van Bellfires, kan het stookseizoen voortaan aanzienlijk verlengd worden. Is het koud, dan worden beide branders aangezet. Op minder koude avonden in het voor- en najaar, kan het vermogen van de gashaard tot maar liefst 40% verlaagd worden door slechts één brander te gebruiken. Wél de maximale sfeer, maar er komt minder (overbodige) warmte vrij. En doordat er minder gas wordt gebruikt, wordt óók nog geld bespaard.

Als het buiten guur, koud en nat is, gaat er niets boven de warmte en gezelligheid van een haardvuur. Een mooi hoog vlammenspel en een optimale warmteopbrengst. Het liefst willen we die knusse sfeer van een mooi vuur óók in het voorjaar en najaar wel, wanneer de avonden al warmer zijn, maar dan zónder overbodige warmte. Niet het maximale vermogen, wél de maximale sfeer. De engineers van Bellfires gingen deze uitdaging aan en ontwikkelden een absolute noviteit: de dubbele brander.

Twee standen

Met de dubbele brander heeft de consument keuze uit twee standen: de gewone stand waarbij beide branders branden en de spaarstand, waarbij slechts één brander aan is. Met één druk op de knop van de afstandsbediening wordt het vermogen tot wel 40% verlaagd. Doordat er minder gas verbruikt wordt, wordt er ook flink bespaard op de stookkosten. Goed dus voor de portemonnee. Máár: inleveren op sfeer hoeft niet, want de vlammen zijn ook in de spaarstand even mooi én hoog. Ideaal!
Een primeur van Bellfires: een dubbele brander voor de gashaard. Zelfde sfeer, minder kosten.

Twee brandertypen

Bellfires biedt keuze uit twee typen dubbele branders; de Line Fire en de Centre Fire.

Line Fire Met de Line Fire kan het vlambeeld in de diepte worden geregeld. Met beide branders ingeschakeld, voor én achter, heeft het vlambeeld extra diepte. In de spaarstand brandt alleen de voorste brander, maar wél ook over de volledige breedte van de haard.

Centre Fire Bij de Centre Fire kan het vuurbeeld in de breedte geschakeld worden. Met beide branders aan, geeft de gashaard een mooi vuur over de volledige breedte van de haard, met een optimale warmteopbrengst. In de spaarstand is het vuurbeeld gecentreerd in het midden van de haard.

Afstandsbediening

Beide brandertypen leveren altijd een hoog rendement, naar wens minder warmteopbrengst én daarmee een besparing op de stookkosten. Zowel met beide branders aan, als ook in de spaarstand waarbij slechts één brander aan is, kunnen de vlammen naar wens ingesteld worden; van hoog naar laag.

Gemak dient de mens: zowel het vermogen – van maximaal naar minimaal – áls het vlambeeld – van hoog naar laag – kunnen ingesteld worden met slechts één druk op de knop van de afstandsbediening.

Showroom

Speciaal voor consumenten heeft Interfocos, de haardenfabrikant achter de merken Barbas (houthaarden) en Bellfires (gashaarden) in Bladel – net onder Eindhoven – een fantastische fabrieksshowroom ingericht, waar deskundige medewerkers u graag persoonlijk alle noviteiten en mogelijkheden tonen (maandag t/m vrijdag 9.00- 16.30 uur en op zaterdag van 10.30- 16.00 uur). U bent van harte welkom!

Meer informatie: www.bellfires.com

Publicatiedatum: 3 november 2013.

Guido van Loon - Wonen.nl

Reacties