wonen.nl logo
aanmelden
Je bent hier:   home   /   energie-verwarming  /  zonne-energie  /   warm-water-door-de-zon

Warm water door de zon

  • Fotocollectie
  • Fotocollectie

Wil je extra energie besparen en veel duurzaam opgewekt warm water tot je  beschikking hebben? Dan biedt Brink Climate Systems de Brink Sun Set aan. Dit is een zonneboilersysteem dat voorzien is van zonnecollectoren en een boiler voor warm water. 

Zonnewarmte

De Brink Sun Set van Brink Climate Systems is leverbaar in drie standaard uitvoeringen. Afhankelijk van je gezinssamenstelling kies je een zonneboiler van 120, 200 of 300 liter om de zonnewarmte in op te slaan die wordt gecombineerd met één of meerdere zonnecollectoren op het dak.

Hoe werkt het?
De zonnecollectoren worden door de zon verwarmd en op hun beurt geven zij warmte af aan de boiler. De boiler zorgt er vervolgens voor dat je heerlijk warm water in je woning hebt!

Energiebesparing
Met een zonneboiler bespaar je tot meer dan de helft van de energie(kosten) van het gasgebruik voor warm water. Bovendien is er sprake van veel minder CO2-uitstoot als je water verwarmt met zonne-energie. Je krijgt dus gratis energie van de zon, wat flink in de portemonnee scheelt!

Oplossing op maat
De Brink Sun Set is door de verschillende uitvoeringen geschikt voor zowel eenpersoonshuishoudens als huishoudens met wel 4 tot 6 personen. Afhankelijk van de keuze voor het gebruik van het water (tapwater en/of verwarming), de opstelruimte en het aantal personen kun je voor een bepaalde uitvoering kiezen.

Brink TopSon Zonnecollectoren
De Brink Sun Set wordt geleverd met Brink TopSon zonnecollectoren. De glasplaten van deze collectoren zijn van hagelbestendig Solar veiligheidsglas, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor het Nederlandse klimaat. Nog een pluspunt is dat ze op allerlei manieren gemonteerd kunnen worden. Dat kan op de dakpannen, tussen de dakpannen, op platte daken of op golfplaten daken. Op een plat dak kan de hoek ingesteld worden op 20, 30 en 45 graden. Ook kunnen de collectoren zowel rechts als links aangesloten worden, waardoor de montage nóg eenvoudiger is.

Automatische Regeling
De zonneboilersystemen van Brink Climate Systems zijn uitgevoerd met een automatische regeling, de SM1. Deze regeling zorgt voor de optimale afstemming tussen de warmtehoeveelheid en warmteafgifte in de boiler, wat weer bijdraagt aan een optimaal rendement. Ook ben je daardoor in de winter gegarandeerd van een goede werking. 
Door de automatische regeling bespaar je nog meer energie en je kunt een flinke stap zetten in het verbeteren van het energielabel. Bovendien heb je er geen omkijken naar, alles gaat vanzelf!

Meer van :

avatar
terug naar boven
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam
Gebruikersnaam en / of wachtwoord vergeten?
Installeer de Clipper om foto's van overal op het web in je fotocollectie te kunnen opslaan.

In Safari/Chrome sleep de Clipper afbeelding naar je bladwijzerbalk. In Internet Explorer, rechtermuisknop op Clipper afbeelding, selecteer "Aan Favorieten toevoegen".
Wonen Clipper
Selecteer een collectie en voeg een beschrijving toe...
sluiten
thumb

Voeg toe aan collectie:

selecteer...

Voeg een beschrijving toe:

bekijk foto
transparent