wonen.nl logo
aanmelden
Je bent hier:   home   /   energie-verwarming  /  warmtepomp  /   zuinige-warmtepomp-van-coolwex

Zuinige warmtepomp van Coolwex

Vijfendertig jaar ervaring in vele vormen van koel-/warmtetechniek, milieuvriendelijke producten en een breed leveringsprogramma zijn allemaal verenigd in een fabrikant: Coolwex.

  • Fotocollectie

Het Coolwex handelsmerk staat voor kwaliteit en visie op het gebied van R&D, technologische ontwikkeling en controle van kwaliteit tijdens alle stappen van het productieproces. Daarmee is zij in belangrijke mate toonaangevend op het gebied van airconditioners, warmtepompen, warmtepompboilers en zonnesystemen. Caydens Int. is de importeur en verdeler van Coolwex producten voor de Benelux. Een voorbeeld van een bijzonder product van Coolwex dat door Caydens geïmporteerd wordt, is de Extreme, een unieke warmtepomp boiler voor tapwater.

Extreme

De Extreme warmtepompboiler is economisch en ecologisch één van de best renderende investeringen die je kunt doen in het verwarmen en koelen van sanitair tapwater. Met gebruik van deze apparaten kun je je kosten voor het verwarmen van sanitair water substantieel omlaag krijgen! Deze warmtepompboiler is gecertifceerd volgens EN14511 en heeft een COP-waarde van 3,6. De COP-waarde is de verhouding tussen de uiteindelijk verkregen warmte en het verbruik aan elektriciteit. Deze waarde is de hoogste COP-waarde in de markt voor dit type product. Daarmee is het minimaal 12% zuiniger dan soortgelijke producten.

Mono en Duo

Een andere noviteit van Coolwex is warmtepomp ‘Exclusive’. Deze is gebaseerd op de Coolwex/Mitsubishi technologie, de nieuwste ontwikkeling op het gebied van het effciënt verwarmen van ruimtes bij buitentemperaturen tot - 25ºC. Dit uiterst betrouwbare en volledig fexibele verwarming- en koelsysteem is prima toepasbaar in nieuwbouw en renovatie. Er zijn twee verschillende binnendelen; één met een geïntegreerde 270 liter boiler, voor een esthetische oplossing met besparing op verdere kosten, ruimte en installatie, (‘Exclusive’ DUO) en één met een zelfstandig binnendeel zonder boiler, voor gebruik in combinatie met andere verticale boilers (‘Exclusive’ MONO).

Overig programma

Coolwex wordt op het gebied van innovaties, ecologische en technologische ontwikkelingen tot de besten van de wereld gerekend. Het doel van Coolwex is om te voldoen aan de behoeftes van de meest veeleisende klanten, evenals het verzekeren van een perfect comfort voor en het bevorderen van de gezondheid van de gebruikers. Naast warmtepompen en warmtepompboilers zitten onder meer ook airconditioners, pelletkachels en zonne-energiesystemen in het programma van Coolwex.

Lees hier meer over de werking van de verschillende soorten warmtepompen.

Guido van Loon - Wonen.nl

Tags: wonen woonklimaat coolwex caydens warmtepomp warmtepompboiler exclusive mono duo verwarmingssysteem koelsysteem boiler

avatar

terug naar boven
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam
Gebruikersnaam en / of wachtwoord vergeten?
Installeer de Clipper om foto's van overal op het web in je fotocollectie te kunnen opslaan.

In Safari/Chrome sleep de Clipper afbeelding naar je bladwijzerbalk. In Internet Explorer, rechtermuisknop op Clipper afbeelding, selecteer "Aan Favorieten toevoegen".
Wonen Clipper
Selecteer een collectie en voeg een beschrijving toe...
sluiten
thumb

Voeg toe aan collectie:

selecteer...

Voeg een beschrijving toe:

bekijk foto
transparent