wonen.nl logo
aanmelden
Je bent hier:   home   /   energie-verwarming  /  vloerverwarming  /   vijf-belangrijke-tips-voor-het-leggen-van-vloerverwarming

Vijf belangrijke tips voor het leggen van vloerverwarming

Ga je binnenkort vloerverwarming leggen in huis? Maak dan gebruik van onderstaande tips die je daarbij kunnen ondersteunen.

  • Fotocollectie

Vloerverwarming is een comfortabele manier om je huis te verwarmen. De warmte in huis wordt veel gelijkmatiger verdeeld. Dat zorgt natuurlijk voor een aangename temperatuur in huis.

1. Waar plaats je de verwarmingsbuizen?

Voordat je daadwerkelijk vloerverwarming gaat leggen, is het belangrijk om duidelijk te hebben waar je de verwarmingsbuizen plaatsen. Je doet er daarom goed aan om een schets van de vloer te maken, de verwarmingsbuizen daarin te tekenen en het geheel te laten beoordelen door een expert. Daarmee voorkom je onnodige kosten in de uitvoering.

2. Maak een afspraak met een elektricien

De grote vraag is hoe je de vloerverwarming gaat aansluiten. Doe je dit op de centrale verwarming of kies je bijvoorbeeld voor een nieuw circuit. Een elektricien kan je hier uitstekend bij helpen en je van een goed advies voorzien.

3. Schaf de benodigde spullen aan

Om vloerverwarming te leggen, heb je natuurlijk de juiste materialen nodig. Wellicht is het raadzaam om vooraf een offerte te laten maken, zodat je weet hoeveel geld je ongeveer kwijt bent aan al het materiaal.

4. De vloerverwarming leggen

Het is tijd om aan de slag te gaan en de vloerverwarming te leggen. Dit doe je altijd volgens de instructies. Leg de kabels op de juiste manier in de ondervloer. De ideale dikte voor vloerverwarming ligt tussen de 6 en 8 centimeter.

5. De afwerking

Pas wanneer de ondervloer droog is, kun je beginnen met het leggen van tegels. Wanneer je niet heel handig bent, is het raadzaam om de kabels op de thermostaat te laten aansluiten door een elektricien.

Kortom, er is werk aan de winkel. Wil je het liever niet zelf leggen? Schakel dan een specialist in voor het leggen van de vloerverwarming.

Tags: vloerverwarming leggen tips

avatar

terug naar boven
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam
Gebruikersnaam en / of wachtwoord vergeten?
Installeer de Clipper om foto's van overal op het web in je fotocollectie te kunnen opslaan.

In Safari/Chrome sleep de Clipper afbeelding naar je bladwijzerbalk. In Internet Explorer, rechtermuisknop op Clipper afbeelding, selecteer "Aan Favorieten toevoegen".
Wonen Clipper
Selecteer een collectie en voeg een beschrijving toe...
sluiten
thumb

Voeg toe aan collectie:

selecteer...

Voeg een beschrijving toe:

bekijk foto
transparent