wonen.nl logo
aanmelden
Je bent hier:   home   /   energie-verwarming  /  ventilatie  /   duco-combineert-een-gezond-binnenklimaat-met-esthetiek-de-ducotwin-50-krijgt-een-rechte-buitenkap

Duco combineert een gezond binnenklimaat met esthetiek: de DucoTwin 50 krijgt een rechte buitenkap

De DucoTwin 50, een ventilatierooster van Duco dat natuurlijke ventilatie combineert met zonwering, is niet nieuw. Ze werd, op vraag van de markt, in een nieuw jasje gestoken.

De DucoTwin 50, een ventilatierooster van Duco dat natuurlijke ventilatie combineert met zonwering, is niet nieuw. Ze werd, op vraag van de markt, in een nieuw jasje gestoken.

Het esthetische aspect van de DucoTwin 50 is vanaf het begin een belangrijke eigenschap geweest. Ze combineert design met functionaliteit en is zo uiterst aantrekkelijk voor architecten, uitvoerders, bewoners, e.a. Uit de markt bleek echter dat er vraag was naar een strakkere uitvoering. Daarom werd de DucoTwin 50 gerestyled en voorzien van een rechte buitenkap. Deze facelift zorgt ervoor dat het ventilatierooster nog strakker in het gevelbeeld kan geïntegreerd worden.

 

In 2005 werd dit product van Duco gelauwerd met de Nederlandse Bouwprijs, die creatieve, kwalitatief hoogstaande en duurzame innovaties uit de bouwwereld beloont. De uitstekende prestaties van het rooster blijven dan ook volledig dezelfde. Eveneens blijven de binnenkant en de inbouwdetaillering van het ventilatierooster identiek.
De DucoTwin is innoverend door zijn 2-in-1-functie. Dit zelfregelend ventilatierooster combineert natuurlijke ventilatie met zonwering. Zo vervangt het twee afzonderlijke systemen, die vaak niet of beperkt op elkaar ingesteld zijn. Dit maakt het ook een stuk compacter en zorgt voor een enorme tijdswinst in de plaatsing. Het is toepasbaar in zowel renovatie- als in nieuwbouwprojecten, en kan zowel in woning- als in utiliteitsbouw geïntegreerd worden.
De DucoTwin 50 zorgt voor een gezond en aangenaam binnenklimaat. Het haalt de gezonde lucht rechtstreeks van buiten naar binnen en houdt tegelijk de zonnehitte buiten. Zo is het binnenshuis steeds fris en aangenaam vertoeven.

Meer informatie: www.duco.eu.

Publicatiedatum: 7 december 2010

Tags: wonen AE bouwen verbouwen ventilatie ventileren Duco DucoTwin 50 ventilatierooster ventilatieroosters

avatar

terug naar boven
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam
Gebruikersnaam en / of wachtwoord vergeten?
Installeer de Clipper om foto's van overal op het web in je fotocollectie te kunnen opslaan.

In Safari/Chrome sleep de Clipper afbeelding naar je bladwijzerbalk. In Internet Explorer, rechtermuisknop op Clipper afbeelding, selecteer "Aan Favorieten toevoegen".
Wonen Clipper
Selecteer een collectie en voeg een beschrijving toe...
sluiten
thumb

Voeg toe aan collectie:

selecteer...

Voeg een beschrijving toe:

bekijk foto
transparent