wonen.nl logo
aanmelden
Je bent hier:   home   /   energie-verwarming  /  thermostaat  /   verhuizen-zorg-ook-voor-je-energiecontract-en-internetabonnement

Verhuizen? Zorg ook voor je energiecontract en internetabonnement

Tijdens een verhuizing heb je genoeg aan je hoofd.

  • Fotocollectie

Denk naast het inpakken en verhuizen van spullen, het klussen en de adreswijzigingen ook aan de minder zichtbare zaken. Zoals je energiecontract en telecomabonnement. Het is verstandig om deze zaken voor de sleuteloverdracht te hebben afgerond. Wat moet je weten over het energiecontract en je internet-, tv- en bellenabonnement(en)?

Energiecontract op tijd meeverhuizen of (opnieuw) afsluiten

Ga je verhuizen en had je op je oude adres ook al een energiecontract? Dan kun je deze meeverhuizen naar je nieuwe stek. Aan de hand van het historisch verbruik van je nieuwe woning wordt een nieuw voorschotbedrag (het bedrag dat je maandelijks betaalt voor energie en stroom) berekend. Dit bedrag kun je zelf bijstellen. Loopt je energiecontract op je oude adres bijna af? Dan bestaat er een grote kans dat je een voordeliger contract op je nieuwe adres kunt afsluiten. Dit door welkomstkortingen en aanbiedingen (die ook kunnen verschillen per adres). Kies je voor overstappen, dan moet je het oude (huidige) contract wel zelf opzeggen bij de energieleverancier. Dit is ook het geval als je een woning gaat huren waarbij energie is inbegrepen en als je een woning betreedt met stadsverwarming – waardoor je geen gas meer nodig hebt.

Te laat met afsluiten van energie?

Ga jij je nieuwe woning in, maar ontvang je nog geen energie van je leverancier? Niets aan de hand. Je hoeft niet bang te zijn dat je zonder energie komt te zitten. De netbeheerder uit jouw regio zorgt er namelijk voor dat je hoe dan ook energie kunt afnemen (slechts in uiterste/enkele gevallen wordt een woning hiervan afgesloten). De energie die je afneemt van de netbeheerder, wordt bij de eindafrekening verrekend met de energieleverancier.

Meterstanden doorgeven aan leverancier

Zodra je de verhuizing hebt doorgeven aan de energieleverancier, stuurt deze je een formulier op voor de meterstanden. Hierop moet je de standen invullen die op de dag van de sleuteloverdracht op de meter staan. Deze standen stuur je naar de energieleverancier. Dit is er om ervoor te zorgen dat je niet voor de energie van de vorige bewoner betaalt.

Internet minimaal maand van te voren aanvragen

Wil jij zeker niet zonder internet komen te zitten? Dan moet je ervoor zorgen dat je de verhuizing minimaal een maand voor de sleuteloverdracht doorgeeft aan de provider. Minimaal, want de kans bestaat dat het langer duurt voordat alles rondom je internetabonnement is geregeld door je provider. Heb je een abonnement voor internet, tv en bellen? Dan hoef je deze handeling maar één keer uit te voeren. Losse abonnementen? Dan moet je dezelfde handeling doen voor bellen en televisie. Je kunt de verhuizing ook zien als een goed moment om een alles-in-1-pakket te nemen: daarmee betaal je vaak minder dan allemaal losse abonnementen. Bij een verhuizing bestaat de kans dat dat je verhuiskosten moet betalen. En dat je beter een ander abonnement kunt kiezen. Dat hangt vooral af van de verbinding en de ontvangst op je nieuwe adres. Het kan namelijk ook zomaar zo zijn dat je huidige abonnement niet beschikbaar is op je nieuwe adres. Controleer deze en andere papierzaken goed, zodat je hier van profiteert als je je nieuwe woning ingaat.

Tags: verhuizing verhuizen energie energiecontract internet internetabonnement

avatar

terug naar boven
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam
Gebruikersnaam en / of wachtwoord vergeten?
Installeer de Clipper om foto's van overal op het web in je fotocollectie te kunnen opslaan.

In Safari/Chrome sleep de Clipper afbeelding naar je bladwijzerbalk. In Internet Explorer, rechtermuisknop op Clipper afbeelding, selecteer "Aan Favorieten toevoegen".
Wonen Clipper
Selecteer een collectie en voeg een beschrijving toe...
sluiten
thumb

Voeg toe aan collectie:

selecteer...

Voeg een beschrijving toe:

bekijk foto
transparent