wonen.nl logo
aanmelden
Je bent hier:   home   /   energie-verwarming  /  thermostaat  /   plugwise-stretch-20-app-energieverbruik-in-kaart

Plugwise Stretch 2.0 app: energieverbruik in kaart

Met Stretch 2.0 app van Plugwise heb je inzicht in het energieverbruik van willekeurige apparaten

Plugwise Stretch 2.0 app: energieverbruik in kaart. Met Stretch 2.0 app van Plugwise heb je inzicht in het energieverbruik van willekeurige apparaten.

Plugwise helpt de consument om tot 30% op de energierekening te besparen, zonder dat u daarbij gebonden bent aan een energieleverancier. Dit doen we door apparaten die onnodig energie verbruiken uit te schakelen, want uiteindelijk is de groenste energie is de energie die we niet verbruiken. Natuurlijk kan elk huishouden hier wel wat hulp bij gebruiken. Plugwise introduceert daarom de Stretch 2.0: uw eigen energiemanager die óók na het overstappen van energieleverancier voor u blijft werken.

See & Save!
Een app op uw smartphone of tablet waarmee u inzicht heeft in het verbruik van elk willekeurig apparaat in uw huis en waarmee u met een druk op de knop het apparaat aan of uit kunt zetten. Met de Stretch 2.0 weet u exact waar uw energieverbruik plaats vindt en kunt u eenvoudig onnodig energieverbruik terugdringen. Want als u zelf weet hoe uw energieverbruik er uit ziet, bepaalt u ook zelf hoe uw komende energiejaarrekening eruit gaat zien. Zo simpel is energie besparen.

Wat leveren uw zonnepanelen eigenlijk op?
Met de Stretch 2.0 en de Plugwise app weet u precies hoeveel energie uw zonnepanelen produceren. Met behulp van overzichtelijke grafieken wordt in een oogopslag duidelijk waar de pieken in uw zonneproductie zitten. Zo wordt het ook eenvoudig om de systeemprestaties van uw zonnepanelen in te zien en te controleren. Bij een zonnige dag kunt u zo bijvoorbeeld controleren of uw zonnepanelen die dag inderdaad productief zijn geweest. Bekijk de prestaties per uur, dag, week, maand of jaar. U heeft het zelf in de hand.

Hoe het werkt
De Stretch 2.0 is een gateway (functioneert als een doorgeefluik) die meetgegevens van Circles (de Plugwise energiemeters op stopcontactniveau) via LAN of WiFi naar uw router verstuurt en via WiFi van uw router naar de Plugwise app op uw smartphone of tablet verstuurt. U kunt uw Stretch 2.0 pakket aanvullen met de Plugwise Smile P1: de uitlezer voor uw slimme meter. U heeft dan in één simpele app inzicht in uw totaalverbruik van zowel elektriciteit als gas, het elektraverbruik per apparaat én uw energieproductie. Dat maakt de Plugwise HEMS (Home Energy Management Solution) compleet.

Meer informatie: www.plugwise.com

Publicatiedatum: 19 februari 2013

Gespot door de redactie van Wonen.nl

Tags: plugwise stretch app energieverbruik energie apparaat apparaten energierekening energie woonklimaat

avatar

terug naar boven
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam
Gebruikersnaam en / of wachtwoord vergeten?
Installeer de Clipper om foto's van overal op het web in je fotocollectie te kunnen opslaan.

In Safari/Chrome sleep de Clipper afbeelding naar je bladwijzerbalk. In Internet Explorer, rechtermuisknop op Clipper afbeelding, selecteer "Aan Favorieten toevoegen".
Wonen Clipper
Selecteer een collectie en voeg een beschrijving toe...
sluiten
thumb

Voeg toe aan collectie:

selecteer...

Voeg een beschrijving toe:

bekijk foto
transparent