wonen.nl logo
aanmelden
Je bent hier:   home   /   energie-verwarming  /  thermostaat  /   nieuw-vloer-verwarmen-met-slimme-thermostaat

Nieuw: vloer verwarmen met slimme thermostaat

De Slimme Thermostaat doet op grootse wijze zijn intrede in Nederland. Een thermostaat waarmee gemiddeld 20% is te besparen op de energierekening. Wie wil die niet hebben? Speedheat komt met een variant voor vloerverwarming.

De Slimme Thermostaat doet op grootse wijze zijn intrede in Nederland. Een thermostaat waarmee gemiddeld 20% is te besparen op de energierekening. Wie wil die niet hebben? Speedheat komt met een variant voor vloerverwarming.

De Slimme Thermostaat staat volop in de belangstelling. Mede door toedoen van Essent, dat de thermostaat met commercials en advertenties bij het grote publiek onder de aandacht brengt. De belangstelling is groot. Logisch. Voor een product waar een consument volgens de energieleverancier tot 20% mee kan besparen op de energierekening. Reden genoeg voor Speedheat Nederland BV, het bedrijf achter de vierde generatie vloerverwarming, om een variant voor haar vierde generatie vloerverwarming (Speedheat G4) te ontwikkelen.

Waarom een variant voor vloerverwarming?

Speedheat Nederland constateert wereldwijd een groeiende vraag naar vloerverwarming als hoofdverwarming. Ronny Prang, commercieel directeur van Speedheat Nederland: “Sinds wij de vierde generatie vloerverwarming hebben geïntroduceerd, zijn mensen gaan ontdekken dat vloerverwarming in veel gevallen een uitstekend alternatief is voor traditionele systemen van verwarmen. Ons systeem is al relatief zuinig. Als zich dan een kans voordoet om nog meer te besparen – middels de slimme thermostaat – dan haken wij daar uiteraard op in. Een product als dit hoort bij ons. Het versterkt wat wij al jaren roepen: dat je energie kunt besparen als je kritisch naar je manier van verwarmen kijkt.”

Hoe werkt de slimme thermostaat?

De slimme thermostaat van Speedheat is uitgerust met een sensor. Als deze langere tijd geen menselijke bewegingen registreert, schakelt hij zichzelf uit. Belangrijkste winst zit hem in het feit dat daarmee wordt voorkomen dat mensen onnodig hun Speedheat vloerverwarming aan laten staan. Prang: “De meeste mensen hebben een dagprogramma in hun thermostaat staan. Met een slimme thermostaat hoef je dat dagprogramma niet telkens aan te passen als je dag afwijkt van het programma.”
Overigens gelden de uitspraken van Prang alleen voor de G4 producten: “Ons systeem is on demand. Dat wil zeggen: je kunt op ieder moment warmte oproepen. Bij de conventionele systemen levert de thermostaat geen besparing op. Deze systemen kunnen weliswaar ook worden uitgeschakeld. Alleen duurt het dan weer lang voor ze warmte afgeven. Per saldo win je dan niets. Speedheat G4 brengt de vloertemperatuur weer razendsnel op het gewenste niveau; en doet dat ook nog eens tegen een minimaal verbruik van energie.”

Waar is de thermostaat te koop?

Speedheat heeft de slimme thermostaat met ingang van november officieel in het assortiment opgenomen. De thermostaat is te koop bij alle vestigingen van Speedheat en via de webshop van het bedrijf: www.speedheat.nl. Ter introductie biedt Speedheat de thermostaat aan van 199,- euro voor 148,75 euro.

Wat is de vierde generatie vloerverwarming?

Speedheat is wereldwijd leverancier van vloerverwarming en introduceerde de term ‘vierde generatie’ drie jaar geleden. Als opvolger van systemen die onder de constructievloer lagen (eerste generatie), in de constructievloer (tweede generatie) en in de afdekvloer (derde generatie). De producten van Speedheat liggen op de isolatielaag die op de afdekvloer ligt; direct tegen de vloerbedekking aan dus. Dat geeft instant gemak, genot en gewin. En daarmee draagt het bij aan de mission statement van Speedheat International om ‘actief bij te dragen aan het reduceren van het energieverbruik’. De introductie van de Slimme Thermometer voor vloerverwarming ligt in het verlengde van die missie.

Meer informatie: www.speedheat.nl.

Publicatiedatum: 1 december 2010

Tags: wonen vloer vloeren vloerverwarming Speedheat slimme thermostaat verwarming

avatar

terug naar boven
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam
Gebruikersnaam en / of wachtwoord vergeten?
Installeer de Clipper om foto's van overal op het web in je fotocollectie te kunnen opslaan.

In Safari/Chrome sleep de Clipper afbeelding naar je bladwijzerbalk. In Internet Explorer, rechtermuisknop op Clipper afbeelding, selecteer "Aan Favorieten toevoegen".
Wonen Clipper
Selecteer een collectie en voeg een beschrijving toe...
sluiten
thumb

Voeg toe aan collectie:

selecteer...

Voeg een beschrijving toe:

bekijk foto
transparent