wonen.nl logo
aanmelden

Meer inspiratie?

Vraag hier gratis brochures aan
en laat je inspireren.

Energie besparen?

Vraag hier gratis advies aan
van diverse specialisten.

Woonnieuws, trends en winacties in je mailbox?

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief.

Tips om energie te besparen?

Klik hier en laat je verrassen.

Download gratis de Wonen.nl - app.

En lees gratis onze magazines.

Wanneer je geen radiator in het zicht wilt, is een convector een ideale verwarming. Doordat een convectorput in de vloer gebouwd wordt, zie je enkel een rooster in de vloer; de convectorput. Een convectorput is een bak in de grond. In deze convectorput is een convector gemonteerd. Een convector warmt de aangezogen zuurstof op en voert deze ook weer terug. Door middel van een tussenschot wordt de convectorput in twee gedeeltes verdeeld. In het eerste gedeelte van de convector wordt de lucht uit de kamer naar beneden gezogen. Deze wordt vervolgens aangezogen door het verwarmingselement in het tweede gedeelte. Dit element warmt de lucht op en voert het weer af naar boven. Hierdoor ontstaat in de kamer luchtcirculatie. Binnen enkele seconden is direct warmte voelbaar doordat in het verwarmingselement van de convector zeer weinig water gaat.

Drie vormen convectoren

Er bestaan drie vormen van convectoren: een vloer- of putconvector een plintconvector en een wandconvector. Convectoren zijn samengesteld uit één of meer buizen waardoor het centraal verwarmingswater stroomt. Een convector is in principe een verbeterde uitvoering van de ribbenbuis. Door het gebruik van lamellen op de elementen is de oppervlakte van de convector, wordt de oppervlakte veel kleiner dan de oppervlakte van radiatoren.

Convectorput

Om verschillende redenen kan een convector in de vloer ingebouwd worden. Bijvoorbeeld om esthetische redenen. Op sommige plekken in huis is het namelijk onmogelijk een andere vorm van verwarming dan een convector in te bouwen. Een convectorput kan deel uitmaken van de bouwkundige constructie, maar kan ook als complete put van plaatstaal of van aluminium door de fabrikant geleverd worden. Een convector in de vloer wordt geplaatst in een convectorput. Bij putconvectoren is het gebruikelijk dat het vermogen minstens 20 % hoger liggen dan bij een wand en/of plintconvector.

Kant-en-klare convectorput: Jaga Mini Canal
NIEUWS

Kant-en-klare convectorput: Jaga Mini Canal

Jaga Mini Canal is een kant-en-klare convectorput voor plaatsing op de ruwe ondervloer. Na de afwerking van de vloer, is enkel nog het rooster zichtbaar.

Warm gevoel met ClimaBox convectorput
NIEUWS

Warm gevoel met ClimaBox convectorput

Met ClimaBox convectorput creëer je een ruimte waarin je je thuis voelt. Waar je je kan concentreren op wat echt belangrijk is. Of waar je helemaal kan ontspannen. Kortom, een plaats om te genieten.

terug naar boven
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam
Gebruikersnaam en / of wachtwoord vergeten?
Installeer de Clipper om foto's van overal op het web in je fotocollectie te kunnen opslaan.

In Safari/Chrome sleep de Clipper afbeelding naar je bladwijzerbalk. In Internet Explorer, rechtermuisknop op Clipper afbeelding, selecteer "Aan Favorieten toevoegen".
Wonen Clipper
Selecteer een collectie en voeg een beschrijving toe...
sluiten
thumb

Voeg toe aan collectie:

selecteer...

Voeg een beschrijving toe:

bekijk foto
transparent