wonen.nl logo
aanmelden

Meer inspiratie?

Vraag hier gratis brochures aan
en laat je inspireren.

Energie besparen?

Vraag hier gratis advies aan
van diverse specialisten.

Woonnieuws, trends en winacties in je mailbox?

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief.

Tips om energie te besparen?

Klik hier en laat je verrassen.

Ga je een radiator kopen?

Bekijk hier de leukste stylingtips.

Een boiler heeft vele voordelen. Zo heb je zonder wachttijd en waterverspilling direct warm water. Het water in de voorraad van de boiler blijft warm door de goed geïsoleerde ketel. Voor een boiler heb je geen afvoer nodig, enkel een elektriciteitsvoorziening. Een boiler heeft een inhoud die varieert van 30 tot 200 liter. Daarnaast zijn er boiler met twee tankjes; één voor 's nachts en één voor overdag. Nachtstroom scheelt namelijk behoorlijk in energiekosten!

Boiler op nachtstroom

In vrijwel geheel Nederland is stroom ’s nachts goedkoper dan overdag. Ook tijdens het weekend en op bepaalde uren van de dag leveren sommige energiebedrijven stroom tegen een lager tarief. Om daarvan te kunnen profiteren heb je een dubbeltariefmeter nodig. Het energiebedrijf plaatst hem op verzoek, tegen betaling van een wat hoger vastrecht. De boiler wordt via een signaal in het elektriciteitsnet automatisch ingeschakeld tijdens de uren met laag tarief. Nadeel van het ’s nachts opwarmen is dat de boiler je bij een hoog verbruik in de kou kan laten staan. Bij de zogenoemde super-boiler is dit euvel ondervangen door een extra voorziening, waardoor je in staat bent overdag bij te verwarmen, indien nodig. Daarmee kan men binnen twee uur weer over een grote hoeveelheid warm water beschikken. Deze extra opwarming wordt tegen het normale elektriciteitstarief verrekend. Een oplossing vormt de automatische comfort-boiler. 

Watervoorraad boiler

Ook hierbij warmt de boiler het water tijdens de lage tariefuren op tot 88 graden. Door bijmenging met koud water beschikt men over een veelvoud van de inhoud van de boiler aan water van bijvoorbeeld 40 graden. Zodra door een ongebruikelijk hoge afname van warm water de temperatuur van het boilerwater onder het gebruikersniveau daalt, schakelt de boiler automatisch in en wordt de watervoorraad versneld opgewarmd tot de ingestelde temperatuur.

Daalderop boilers die het milieu en je portemonnee sparen
NIEUWS

Daalderop boilers die het milieu en je portemonnee sparen

Het milieu heeft baat bij slimme innovaties, maar zijn die niet altijd duur? Daalderop boilers bewijzen het tegendeel. Balans in comfort en betaalbaarheid.

Drie tips van de loodgieter voor een warmere woning in de winter
NIEUWS

Drie tips van de loodgieter voor een warmere woning in de winter

We bevinden ons in Nederland op het moment in het hart van de winter. De temperaturen komen al wekenlang onder het vriespunt uit.

Tips voor het vervangen van een groepenkast
NIEUWS

Tips voor het vervangen van een groepenkast

Zoals je wellicht weet en ook zelf ervaart, zijn onze huizen de afgelopen steeds meer voorzien van elektrische apparaten.

E.ON: energieleverancier helpt bij onderhoud huis
NIEUWS

E.ON: energieleverancier helpt bij onderhoud huis

Energiecontract ook oplossing voor tocht, defecten en ongelukjes in huis

Topkwaliteit voor de keuken
NIEUWS

Topkwaliteit voor de keuken

Iedere keuken is anders en daardoor ook de warmwaterbehoefte. Inventum introduceert hiervoor de Q-line. Onze bekende en nieuwe keukenboilers verzameld in een overzichtelijke serie van 5 tot 20 liter.

HRsolar presenteert collectorontwerp
NIEUWS

HRsolar presenteert collectorontwerp

HRsolar, succesvol Nederlands producent van zonneboilers, presenteert een vernieuwd ontwerp van de eigen ontwikkelde zonnecollector.

Airconditioning: vast of mobiel? Monoblock of split?
TIP

Airconditioning: vast of mobiel? Monoblock of split?

Zorg voor een prettig woonklimaat met een airconditioner. Voor elke ruimte is er een geschikte airco. Maar welke airco is geschikt voor jouw huis?

Warm water: onmisbaar in elke keuken
TIP

Warm water: onmisbaar in elke keuken

Of het nou is om jouw handen te wassen of de afwas te doen, warm water is onmisbaar in de keuken. Een warmtevoorziening zorgt ervoor dat het water warm is en daarom is het belangrijk dat je er één kiest die geschikt is voor jouw huis.

terug naar boven
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam
Gebruikersnaam en / of wachtwoord vergeten?
Installeer de Clipper om foto's van overal op het web in je fotocollectie te kunnen opslaan.

In Safari/Chrome sleep de Clipper afbeelding naar je bladwijzerbalk. In Internet Explorer, rechtermuisknop op Clipper afbeelding, selecteer "Aan Favorieten toevoegen".
Wonen Clipper
Selecteer een collectie en voeg een beschrijving toe...
sluiten
thumb

Voeg toe aan collectie:

selecteer...

Voeg een beschrijving toe:

bekijk foto
transparent