wonen.nl logo
aanmelden
Je bent hier:   home   /   bouwen  /  bungalow  /   op-zaterdag-25-oktober-2014-tweede-keer-de-nationale-duurzame-huizen-route

Op zaterdag 25 oktober 2014: tweede keer de Nationale Duurzame Huizen Route

De koffie staat klaar bij een duurzame huiseigenaar. Bezoek op zaterdag 25 oktober 2014 een duurzaam huis bij u in de buurt.

  • Fotocollectie

Door heel Nederland stellen zo'n tweehonderd trotse woningeigenaren hun huis open en vertellen zij graag over het verduurzamen van hun woning. Een ervaringsverhaal van een huiseigenaar uit de buurt helpt bij het maken van energiezuinigere stappen in de eigen woning. Van een houtskeletbouw, ecowoning, gerenoveerde woning tot een duurzaam monument; er is een grote variatie aan woningen te bezoeken tijdens de Duurzame Huizen Route. De opening van de huizenroute vindt die zaterdag om 10.00 uur plaats in Zwolle.

Ervaringsverhalen

Bezoekers die vorig jaar een huis bezochten, waren vol lof over de verhalen van de huiseigenaren. De ervaringen zijn zeer bruikbaar om in je eigen huis je energierekening omlaag te krijgen. Ook verhalen over comfort, isolatiematerialen, groendaken en het hele proces van verduurzamen zijn leerzaam. ‘Elk verhaal is uniek en helpt je op weg om je eigen huis duurzamer te maken,’ aldus een reactie van een enthousiaste bezoeker.
Ook huiseigenaren waren enthousiast. Een huiseigenaar uit Putten reageert: ‘’Het was leuk om mensen met mijn ervaringen op weg te helpen. Ik kon de opbrengsten van de zonnepanelen via internet laten zien en dat maakte het tastbaar voor de bezoekers.”

Opening

Wethouder Duurzaamheid Filip van As van gemeente Zwolle opent op 25 oktober de Nationale Duurzame Huizen Route. Met het hijsen van de vlag en een rondleiding bij Machiel Schilder en Saskia Hogeweg aan de W. Barentszstraat 67 in Zwolle wordt om 10.00 uur het officiële startsein gegeven. Saskia en Machiel hebben hun woning gerenoveerd door gevelisolatie, HR++ ketel, vegetatiedak, zonneboiler en zonnepanelen. Zij laten graag zien hoe het renovatieproces is verlopen en iedereen is van harte welkom tussen 13.30 en 16.00 uur.

Inschrijvingen

Ook dit jaar worden er veel geïnteresseerde bezoekers verwacht. Van bezoekers wordt wel gevraagd zich in te schrijven. Op de site zijn bij elke woning de openingstijden aangegeven. ‘Het is voor de huiseigenaren die hun huis open stellen prettig om te weten wie er komt maar ook fijn als zij weten op hoeveel mensen ze kunnen rekenen met koffie en thee,’ aldus Gerard Simon van Majada Projectmanagement. Via de website van de Nationale Duurzame Huizen Route kunnen bezoekers zich aanmelden.

Organisatie

De Duurzame Huizen Route wordt jaarlijks georganiseerd door Majada Projectmanagement en mede mogelijk gemaakt door groene energieleverancier Greenchoice en een groot aantal Nederlandse gemeenten.

Meer informatie: www.duurzamehuizenroute.nl

Publicatiedatum: 18 oktober 2014

Guido van Loon - Wonen.nl

Tags: nationale duurzame huizen route 25 oktober 2014

avatar

terug naar boven
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam
Gebruikersnaam en / of wachtwoord vergeten?
Installeer de Clipper om foto's van overal op het web in je fotocollectie te kunnen opslaan.

In Safari/Chrome sleep de Clipper afbeelding naar je bladwijzerbalk. In Internet Explorer, rechtermuisknop op Clipper afbeelding, selecteer "Aan Favorieten toevoegen".
Wonen Clipper
Selecteer een collectie en voeg een beschrijving toe...
sluiten
thumb

Voeg toe aan collectie:

selecteer...

Voeg een beschrijving toe:

bekijk foto
transparent