wonen.nl logo
aanmelden
Je bent hier:   home   /   bouwen  /  bungalow  /   online-hypotheekadvies-groeit-138-tegen-landelijke-trend-in

Online hypotheekadvies groeit (138%) tegen landelijke trend in

Online hypotheekadviseur eyeOpen.nl groeit hard. Het bedrijf laat in de halfjaar cijfers een groei zien van 138%.

  • Fotocollectie

De maand juli was de maand met de meeste hypotheekaanvragen sinds de start, augustus voorspelt zelfs een nog grotere vraag. Dit is des te opmerkelijker gezien de berichtgeving over een landelijke trend die een abrupte daling in het aantal hypotheekaanvragen laat zien in juli. Volgens directeur Olivier Tardieu, weten huizenkopers eyeOpen.nl te vinden omdat ze het gemak en de flexibiliteit van online hypotheekadvies waarderen en niet onnodig veel geld eraan willen uitgeven. “De traditionele hypotheekadviseur heeft echt zijn langste tijd gehad.”

Niet alleen het aantal hypotheekaanvragen laat zien dat online hypotheekadvies in de lift zit. Het aantal bezoekers aan de website van eyeOpen.nl steeg ook explosief, namelijk met 66%.

Hypotheek vanuit je luie stoel

Olivier Tardieu is niet verrast dat het bedrijf groeit: 'Steeds meer mensen snappen dat je voor het afsluiten van je hypotheek je huis niet uit hoeft. Waarom zou je naar een hypotheekwinkel gaan als je alles gewoon vanuit je luie stoel kunt doen, in je eigen tijd en ook nog eens voor de helft van de prijs. Het afsluiten van een hypotheek is voor 95 van de 100 mensen niet ingewikkeld. We hebben met onze software het adviestraject inzichtelijk en gemakkelijk gemaakt. Dit scheelt een heleboel tijd en geld.'

Huren duurder dan kopen

Tardieu ziet wel dat potentiele huizenkopers bij het kopen van een woning belemmerd worden door de nieuwe hypotheekregels. 'Vooral starters moeten nu een aardige zak geld meenemen voor de aankoop van een eerste huis. Dat lukt vaak goed, maar vormt even vaak een drempel voor jonge mensen om wel of niet in een huis te investeren. Het bizarre is dat steeds vaker het huren van een huis veel duurder is dan eenzelfde type huis kopen.'

Publicatiedatum: 16 augustus 2015

Guido van Loon - Wonen.nl

Tags: Online hypotheekadvies hypotheken hypotheek eyeOpen.nl eyeOpen

avatar

terug naar boven
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam
Gebruikersnaam en / of wachtwoord vergeten?
Installeer de Clipper om foto's van overal op het web in je fotocollectie te kunnen opslaan.

In Safari/Chrome sleep de Clipper afbeelding naar je bladwijzerbalk. In Internet Explorer, rechtermuisknop op Clipper afbeelding, selecteer "Aan Favorieten toevoegen".
Wonen Clipper
Selecteer een collectie en voeg een beschrijving toe...
sluiten
thumb

Voeg toe aan collectie:

selecteer...

Voeg een beschrijving toe:

bekijk foto
transparent