wonen.nl logo
aanmelden
Je bent hier:   home   /   bouwen  /  bungalow  /   nederlanders-willen-liever-geen-klushuis

Nederlanders willen liever geen klushuis

Nederlanders hebben weinig zin een nieuw aangekocht huis op te knappen. Slechts zes procent kiest, bij het zoeken naar een nieuwe woning, voor een klushuis.

  • Fotocollectie

Bijna een derde (29%) geeft de voorkeur aan een huis dat helemaal af is. De grootste groep vindt het niet erg als er enkele kleine klusjes gedaan moeten worden aan een nieuw huis (41%). Dit blijkt uit de Klusmonitor van Werkspot, het platform dat vakman en klus bij elkaar brengt.

Klussen blijven liggen

Ook als Nederlanders niet gaan verhuizen, wordt er weinig zelf geklust. Bij 71 procent blijven er regelmatig klussen in en om het huis liggen, om diverse redenen. De meest voorkomende reden is gebrek aan tijd (19%). Daarnaast zegt 16 procent geen geld te hebben voor het opknappen van huis of tuin en 11 procent geeft aan niet over de juiste kennis en vaardigheden te beschikken. Tot slot ontbreekt het 9 procent van de Nederlanders aan zin om klussen uit te voeren.

Vervelendste klus

Schilderen is volgens de gemiddelde Nederlander de meest vervelende klus. Dit is op Werkspot ook één van de grootste categorieën waarin opdrachten worden geplaatst. De gehele top vijf met de meeste vervelende klussen in en om het huis ziet er als volgt uit:
1. Schilderen
2. Elektra aanleggen of onderhouden
3. Sanitair aanleggen of onderhouden
4. Tuin aanleggen of onderhouden
5. Behangen

Ronald Egas, CEO van Werkspot, vertelt: “Een klushuis is momenteel niet populair op de woningmarkt. Het aanbod van huizen die wel afgewerkt zijn is groot en daarnaast is het zo dat kosten voor een verbouwing tegenwoordig grotendeels uit eigen zak betaald moeten worden. Het meefinancieren van deze kosten in de hypotheek wordt steeds lastiger. Een laatste reden voor de impopulariteit van een klushuis, is dat mensen tegenwoordig steeds drukker zijn. Er is geen tijd om een klushuis onder handen te nemen.”

Publicatiedatum: 21 augustus 2016

Tags: klushuis klussen verbouwen renoveren

avatar

terug naar boven
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam
Gebruikersnaam en / of wachtwoord vergeten?
Installeer de Clipper om foto's van overal op het web in je fotocollectie te kunnen opslaan.

In Safari/Chrome sleep de Clipper afbeelding naar je bladwijzerbalk. In Internet Explorer, rechtermuisknop op Clipper afbeelding, selecteer "Aan Favorieten toevoegen".
Wonen Clipper
Selecteer een collectie en voeg een beschrijving toe...
sluiten
thumb

Voeg toe aan collectie:

selecteer...

Voeg een beschrijving toe:

bekijk foto
transparent