wonen.nl logo
aanmelden
Je bent hier:   home   /   designtegelsnl

Designtegels.nl

  • Fotocollectie
  • Fotocollectie
  • Fotocollectie
  • Fotocollectie
  • Fotocollectie
  • Fotocollectie
  • Fotocollectie
  • Fotocollectie
  • Fotocollectie

Designtegels is de grootste leverancier van Portugese cement tegels in Europa. Ook voor Spaanse en Marokkaanse wandtegels ben je hier aan het juiste adres.

Vestigingen Designtegels.nl

Designtegels.nl is de grootste leverancier van cementtegels, - ook wel Portugese tegels genoemd, in Europa. Aan het assortiment zijn de laatste jaren nieuwe producten toegevoegd zoals Spaanse wandtegels en Marokkaanse zelliges. Met een standaard voorraad van minimaal tienduizend vierkante meter, en meer dan 500 verschillende designs, levert Designtegels aan meer dan 20 landen binnen en buiten Europa. Doordat Designtegels de cementtegels zelf produceert garanderen zij de beste kwaliteit en prijsverhouding die er vandaag de dag te vinden is.


Met een standaard voorraad van minimaal tienduizend vierkante meter, en meer dan 500 verschillende designs, levert Designtegels aan meer dan 20 landen binnen en buiten Europa. Doordat Designtegels de cementtegels zelf produceert garanderen zij de beste kwaliteit en prijsverhouding die er vandaag de dag te vinden is.


Bij Designtegels werken 19 mensen en op de buitenlandse tegelwerkplaatsen gooien meer dan zeventig vakmensen al hun vaardigheden in de strijd om de beste en mooiste handgemaakte tegels te fabriceren. Designtegels.nl heeft 3 prachtige showrooms in Utrecht, Breda en Berlijn De hoofdvestiging staat in Utrecht, in Breda, worden de designs ontworpen, de voorraad beheerd, en de productie van alle tegels aangestuurd.

 

Hoe het begon

Zijn oude Volkswagen busje heeft het zwaar als Ramon Huigen in 2003 drieenhalf duizend kilometer terugrijdt van Noord-Afrika naar Utrecht. Achterin ligt een partij kleurige authentieke cementtegels. Ramon was ze tijdens zijn surfvakantie per toeval tegengekomen in een kleine tegelwerkplaats in Zuid-Marokko. Hij was gelijk verkocht. En de tegels dus ook. De motieven, de kleuren, het ambachtelijke, natuurlijke productieproces en de rijke historie boeien hem zo dat Ramon besluit om voor eigen gebruik een paar dozen mee naar Nederland te nemen.

Thuis legt hij in zijn keuken en op zijn terras een prachtige nieuwe kleurrijke cementvloer. Die blijft niet onopgemerkt onder zijn familie, vrienden en kennissen. Dat willen zij ook hebben. Ramon besluit van zijn laatste spaarcenten een container cementtegels vanuit Marokko te laten overkomen en als enige tijd later zijn volledige kennissenkring zich thuis in Mediterrane sferen waant, weet hij dat hij ook de rest van de Westerse wereld dit genot niet mag onthouden. Dit moest groter worden aangepakt.

Samen met zijn toenmalige zwager Martijn Dijkstra gaat Ramon op zoek naar mogelijkheden om de tegels zelf te laten produceren. Ze komen uit bij landen als Portugal, Spanje en Marokko. Ook Vietnam blijkt een goede optie te zijn. Niet alleen is daar het productieproces goedkoper, ook is er vakmanschap aanwezig en de kwaliteit van de grondstoffen cement, pigment en marmer-poeder is daar beter. Na veel reizen, regelen, bellen, mailen en faxen gaat www.designtegels.nl in 2006 online. Containers vol kwalitatief hoogstaande cementtegels vinden hun weg naar Nederland. Allemaal hebben ze een kleurig Moors design en ze krijgen de nieuwe eigen merknaam 'Azule' mee. Designtegels.nl is geboren.

Vanuit een kleine garagebox aan de Duurstedelaan in Utrecht worden de eerste orders verwerkt. De vraag is zo groot dat Ramon en Martijn er ieder half jaar een nieuwe garagebox bij moeten huren. Het is duidelijk: deze hobby loopt uit de hand. Designtegels.nl kan niet meer worden gecombineerd met een vaste baan. Beide ondernemers-in-de-dop besluiten daarom hun passie te volgen en zich voortaan full-time in te zetten om hun bedrijf verder uit te bouwen.

Openingstijden

SHOWROOM + VOORRAAD

Breda


Spinveld 66 - A5                                                                              

4815HT Breda                                                                                        

+31 (0)85-3001111

 

info@designtegels.nl

SHOWROOMS

Utrecht


Duurstedelaan 1

3525 AM Utrecht

+31 (0)85-3001111

info@designtegels.nl

vanaf  juli 2016:

Californiëdreef 36                                                                                    

3565 BM Utrecht

info@designtegels.nl

Berlijn

Schützenstraße 1                                                  

D-12165 Berlin                                                                                          

+49 30 49783220                                                              

info@designfliesen.de

 

 

avatar
terug naar boven
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam
Gebruikersnaam en / of wachtwoord vergeten?
Installeer de Clipper om foto's van overal op het web in je fotocollectie te kunnen opslaan.

In Safari/Chrome sleep de Clipper afbeelding naar je bladwijzerbalk. In Internet Explorer, rechtermuisknop op Clipper afbeelding, selecteer "Aan Favorieten toevoegen".
Wonen Clipper
Selecteer een collectie en voeg een beschrijving toe...
sluiten
thumb

Voeg toe aan collectie:

selecteer...

Voeg een beschrijving toe:

bekijk foto
transparent