wonen.nl logo
aanmelden

Meer inspiratie?

Vraag hier gratis brochures aan
en laat je inspireren.

Nieuwe badkamer?

Vraag hier gratis advies aan
van diverse specialisten.

Badkamerwinkel

Ben je op zoek naar
een badkamerspeciaalzaak?

Woonnieuws, trends en winacties in je mailbox?

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief.

Zorg voor zacht water

Het belang van een waterontharder.

Kalkaanslag is heel vervelend.

Wat kun je eraan doen?

Met waterontharding bedoelen we het onttrekken van kalk uit water. Met een waterontharder kun je het water gemakkelijk zachter maken. Dit levert een hoop voordelen op. Het is dan ook verstandig te meten welke hardheid je leidingwater heeft. Helemaal wanneer je bezig bent het aanleg van een badkamer. Want kalkvorming in je water kun je voor zijn. En dat is maar goed ook. Kalk kan namelijk leiden tot problemen met je leidingen of aanslag het keramiek of chroom. Een waterontharder is een goede oplossing.

Waterontharder

Met een waterontharder weet je zeker dat je zacht water hebt. En dat levert weer een hoop voordelen voor je op. Zo voelt je huid na het douchen veel zachter aan. Dat komt doordat er een lager niveau aan zouten in het water zit. Verder zul je merken dat je met een waterontharder veel minder zeep en shampoo nodig hebt. Met onthard water doe je zelfs langer met je scheermesje. Dit komt omdat er geen invloed van kalk in het water is. Bovendien heb je niet zoveel schoonmaakmiddel nodig om de badkamer schoon te maken. Na het opdrogen van het water met een waterontharder blijft er namelijk geen kalk meer achter op je douchewand of kraan. Daarnaast heb je ook nog eens lagere energiekosten en gaan apparaten als een wasmachine, boiler, geiser en thermostaatkraan langer mee. Dit komt doordat kalk verwarmingselementen isoleert. 

Minder kosten

Minder kalk in je water betekent ook minder kosten. Een waterontharder haal je er dus zeker uit. Uit onderzoek blijkt namelijk dat 15% van de boodschappen 'kalkgerelateerd' is. Het gaat hierbij vooral om schoonmaakmiddelen. Het gebruik van onthard water door een waterontharder zou je hierbij een besparing van 75% op kunnen leveren. Als mensen bijvoorbeeld elke week voor € 100,- boodschappen doen dan kan er dus op jaarbasis € 585,- verdiend worden.

Nederlands eerste echte waterontharder
NIEUWS

Nederlands eerste echte waterontharder

Een waterontharder speciaal voor de Nederlandse markt, die rekening houdt met de wensen en woonomgeving van de Nederlandse gebruiker.

Het leed dat kalkaanslag heet
NIEUWS

Het leed dat kalkaanslag heet

Drinkwater in Nederland is van goede kwaliteit. Toch is het niet altijd de beste kwaliteit. Wij geloven dat het beter kan.

Waterontharder: zorg voor zacht water
TIP

Waterontharder: zorg voor zacht water

Hard leidingwater; het kan funest zijn voor je badkamer. Kies daarom voor een waterontharder.

terug naar boven
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam
Gebruikersnaam en / of wachtwoord vergeten?
Installeer de Clipper om foto's van overal op het web in je fotocollectie te kunnen opslaan.

In Safari/Chrome sleep de Clipper afbeelding naar je bladwijzerbalk. In Internet Explorer, rechtermuisknop op Clipper afbeelding, selecteer "Aan Favorieten toevoegen".
Wonen Clipper
Selecteer een collectie en voeg een beschrijving toe...
sluiten
thumb

Voeg toe aan collectie:

selecteer...

Voeg een beschrijving toe:

bekijk foto
transparent