wonen.nl logo
aanmelden
Je bent hier:   home   /   badkamer  /  toilet  /   geberit-bedieningsplaat-sigma70

Geberit bedieningsplaat Sigma70

Het ‘doortrekken’ van het toilet is verleden tijd met de nieuwe Sigma70 van Geberit: deze spoelt geluidloos door zonder toetsen of knoppen.

  • Fotocollectie

Een slanke plaat van glas of roestvast staal, zwevend op een paar millimeter vanaf de wand, zonder toetsen of knoppen; zo ziet de Sigma70 bedieningsplaat eruit. Uniek aan deze bedieningsplaat is dat het traditionele 'doorspoelen' niet meer van toepassing is. Met een lichte druk op de glazen of rvs plaat wordt het spoelmechanisme in werking gesteld. Dit is mogelijk dankzij een servo-eenheid, die slim gebruik maakt van de waterdruk in de toevoerleiding. Door deze techniek is er geen elektriciteit nodig en hoeft er alleen maar lichtjes op de linker of rechterzijde - afhankelijk of men een grote of kleine spoeling wenst - van de bedieningsplaat gedrukt te worden. Een plaat met verfijnde elegantie voor stijlbewuste personen.

De Geberit Sigma70 lijkt door zijn unieke design voor de wand te zweven en bevat een innovatieve technologie. Een kleine impuls is alles wat de hydraulische servo-eenheid nodig heeft om vrijwel geluidloos een spoeling te starten. Het ontwerp uit één stuk glas of roestvast staal zorgt ervoor dat de plaat buitengewoon makkelijk schoon te maken is.

Eenvoudig toe te passen

De Geberit bedieningsplaat Sigma70 is te combineren met elk Geberit inbouwreservoir van de Sigma serie, dat wil zeggen dat hij zonder gereedschap in een paar eenvoudige stappen gemonteerd kan worden. Om de bedieningsplaat perfect te laten passen in elke sanitaire ruimte, is deze te verkrijgen in een rvs uitvoering, voorzien van een easy-to-clean-coating, en in een glazen uitvoering, voorzien van ESG-veiligheidsglas in de kleuren wit, zwart en umbra (donkerbruin).

Geberit bedieningsplaat Sigma70.

Minder is meer

Met zijn elegante vormgeving, perfecte randafwerking en ronde hoeken is de Sigma70, het geesteskind van industrieel ontwerper Christoph Behling, een volwaardig lid van de Sigma reeks van de Geberit bedieningsplaten. Een design-studie naar het thema 'zwevende platen' leverde de inspiratie voor dit ontwerp. 'Voor het design van de Sigma70 pasten we het principe 'minder is meer' toe. De plaat brengt de schoonheid van het ‘bijna-onzichtbare’ voor het voetlicht en onderscheidt zich desondanks door zijn opvallende vorm', licht Christoph zijn ontwerp toe. En niet alleen in het design, maar ook in de bediening brengt de plaat een gevoel van totale perfectie over.

Meer informatie: www.geberit.nl

Publicatiedatum: 26 januari 2014.

Guido van Loon - Wonen.nl

Tags: geberit bedieningsplaat toilet sigma70 doorspoelen wc spoelmechanisme

avatar

terug naar boven
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam
Gebruikersnaam en / of wachtwoord vergeten?
Installeer de Clipper om foto's van overal op het web in je fotocollectie te kunnen opslaan.

In Safari/Chrome sleep de Clipper afbeelding naar je bladwijzerbalk. In Internet Explorer, rechtermuisknop op Clipper afbeelding, selecteer "Aan Favorieten toevoegen".
Wonen Clipper
Selecteer een collectie en voeg een beschrijving toe...
sluiten
thumb

Voeg toe aan collectie:

selecteer...

Voeg een beschrijving toe:

bekijk foto
transparent