wonen.nl logo
aanmelden
Je bent hier:   home   /   badkamer  /  toilet  /   bedieningsplaten-aansluitend-met-tegels-inbouwen

Bedieningsplaten aansluitend met tegels inbouwen

Velen wensen een bedieningsplaat die wel in het oog valt, maar niet domineert. En heel wat mensen

Velen wensen een bedieningsplaat die wel in het oog valt, maar niet domineert. En heel wat mensen

Viega pakt deze trend op en toont op de ISH in Frankfurt drie nieuwe uitvoeringen van het model Visign for Style 12. Gecombineerd met een speciaal inbouwraam "verdwijnt" deze bedieningsplaat in de wand. Visign for Style 12 vormt een aanvulling op het omvangrijke en met talrijke designprijzen bekroonde bedieningsplatenprogramma van Viega. Ze is verkrijgbaar voor urinoir en wc in enkel veiligheidsglas (ESG) doorschijnend/lichtgrijs parsol/zwart en doorschijnend/mintgroen.

Standaard met inbouwraam

De nieuwe plaat Visign for Style 12 wordt standaard met een inbouwraam geleverd. Daarmee kan het basisframe van de bedieningseenheid in de wand verdwijnen, terwijl de eigenlijke bedieningsplaat aansluitend op de tegels wordt ingezet. Het inbouwraanm kan bij de montage tussen 5 en 18 millimeter in de diepte worden versteld en zo worden aangepast aan de verschillende in de handel verkrijgbare tegeldiktes. En het resultaat overtuigt: De bedieningsplaat vormt een absoluut gelijk oppervlak met de wand.

Harmonische wandvormgeving eveneens mogelijk

Het inbouwraam, dat bij de nieuwe Visign for Style 12 standaard wordt meegeleverd, kan ook als aparte inbouwset voor urinoir en wc worden besteld. Daarmee kunnen acht verschillende designs uit het Visign-programma worden gecombineerd. Toch uw "droom" van een wc-bedieningsplaat nog niet gevonden? Geen probleem. Viega biedt nog een kant-en-klare bouwset aan. Daarmee kunt u de eigenlijke bedieningsplaat van tegels, natuursteen of hout zelf vormgeven. Deze materialen kunnen op de juiste maat gezaagd heel eenvoudig in het geleverde raam geïntegreerd worden. Resultaat is een compleet uit één materiaal vormgegeven wand en een uniforme, algemene indruk.

De nieuwe inbouwramen kunnen met alle Viega Visign inbouwspoelreservoirs gecombineerd worden.

Over het productprogramma

Het Viega Visign bedieningsplatenprogramma voor wc en urinoir omvat de lijnen Visign for More en Visign for Style. Glas en metaal, een consequent gereduceerde vormentaal en een zwevende optiek kenmerken het design van de Visign for More producten. De bediening van de bedieningsplaten bewijst juist die lichtheid die de zwevende optiek laat verwachten. Reeds een lichte druk activeert de spoeling en de drukknoppen bewegen na de bediening zacht naar hun uitgangspositie terug. Visign for Style is de instap in de gereduceerd minimalistische designwereld van de Viega-producten.
Voor beide designlijnen ontwikkelde Viega een nieuwe wiptechnologie. Deze maakt de wc-bediening met tweehoeveelhedenspoeling via één en het zelfde oppervlak mogelijk zonder dat daarbij, net als bij een gebruikelijke wip, de andere zijde naar buiten "wipt". Een technologie die zich niet aan het design ondergeschikt maakt, maar vanzelfsprekend onderdeel van de meermaals bekroonde designoplossingen van de Viega-bedieningsplaten is.

Over het bedrijf

Tot een wereldwijd actieve onderneming heeft Viega GmbH & Co. KG in Attendorn (Westfalen) zich sinds haar oprichting in het jaar 1899 ontwikkeld. Tegenwoordig is Viega met internationaal circa 2.800 medewerkers een van de wereldwijd belangrijkste systeemaanbieders van producten voor de installatietechniek. Het assortiment omvat meer dan 16.000 artikelen die worden vervaardigd op de locaties Attendorn-Ennest (Westfalen), Lennestadt-Elspe (Westfalen), Großheringen (Thüringen) en McPherson (Kansas, VS). Sinds 2007 behoort bij de Viega-groep ook Gabo Systemtechnik, gevestigd in Niederwinkling, Beieren. Naast buisleidingsystemen produceert Viega voorwand- en afvoersystemen. De producten worden toegepast in de gebouwentechniek, in de industriële installatiebouw en in de scheepsbouw.

Publicatiedatum: 10 maart 2009

Tags: wonen badkamer toilet Viega bedieningsplaten bedieningsplaat Visign for Style 12 ISH Frankfurt urinoir wc inbouw AE

avatar

terug naar boven
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam
Gebruikersnaam en / of wachtwoord vergeten?
Installeer de Clipper om foto's van overal op het web in je fotocollectie te kunnen opslaan.

In Safari/Chrome sleep de Clipper afbeelding naar je bladwijzerbalk. In Internet Explorer, rechtermuisknop op Clipper afbeelding, selecteer "Aan Favorieten toevoegen".
Wonen Clipper
Selecteer een collectie en voeg een beschrijving toe...
sluiten
thumb

Voeg toe aan collectie:

selecteer...

Voeg een beschrijving toe:

bekijk foto
transparent