wonen.nl logo
aanmelden
Je bent hier:   home   /   badkamer  /  toilet  /   closetpotventilatie

  • Fotocollectie
  • Fotocollectie
  • Fotocollectie

Omschrijving

Dit in tegenstelling tot de gebruikelijke en inefficiënt werkende Laag Rendement plafond- / of muurventilator. Hiermee worden n.l. de onfrisse geurtjes (incl. bacillen en virussen) vanuit de closetpot eerst door de gehele toiletruimte verspreid voordat deze pas na ongeveer 20 minuten naventileren niet meer te ruiken zijn. Bij het verlaten van de toiletruimte zal door het openen van de toiletdeur dan ook een groot gedeelte van deze nog aanwezige onfrisse geur in de naastgelegen ruimtes komen.

De luchtverplaatsing van een plafond- / of muurventilator = 60 m3/uur, een continue ventilerende centraal woning-ventilatiesysteem heeft in de toiletruimte een luchtverplaatsing van 25m3 /uur.

Technische gegevens

Gepatenteerde ventilator speciaal ontwikkeld om toiletgeur met de hierin aanwezige agressieve ammoniakdampen direct uit de closetpot te verwijderen. Luchtverplaatsing t.b.v. de benodigde onderdruk in de wandclosetpot = 100 liter per minuut.= 1,3 mtr./ sec. (geen tochtgevoel) 

Bij de ventilator meegeleverde ,dubbel geïsoleerde en CE goedgekeurde 2500mA ,netvoeding is instelbaar tussen 3 - 8,4 Volt,
(afhankelijk van de weerstand in de wandclosetpot en ventilatieleiding zal dit tussen 4,5-6Volt zijn),

(Max. toegestane Voltage E-motor = 17,5 Volt, geteste levensduur v/d ventilator is meer als 5 jaar.) Vrije uitblaascapaciteit (zonder weerstand) van de ventilator bij 6 Volt = 1300 liter per minuut.

Standaarduitvoering:
De onfrisse lucht wordt hierbij direct via dak of gevel naar buiten afgevoerd. De maximale lengte (i.v.m. luchtweerstand) van de ventilatieleiding Ø 50mm = 15 meter.

Katalysator / Filter:
Reinigt de onfrisse lucht en geeft deze hierna weer terug aan b.v. toilet of badkamer.

Diameter v/d katalysator = 56 x 56 x H=60mm, Honeycomb 400 cells /inch² (lage luchtweerstand).
Rendement katalysator : = 99,8% , gebruiksduur = 4-6 jaar (afhankelijk van gebruiksintensiteit)
Materiaal katalysator: = o.a. Active Coal , in honingraatvorm geperst.
(Alle gegevens zijn overgenomen van door de katalysatorfabrikant opgegeven testresultaten).

Ventilatieklep:
Deze wordt gebruikt om de onfrisse geur direct de riolering in te mogen blazen, na de start v/d ventilator wordt hierbij ,door de ontstane luchtdruk in de ventilatieklep, een lichtgewicht kunststof balletje uit de e.p.d.m.- rubber zitting geblazen zodat er een open verbinding met de riolering ontstaat waardoor de geur snel door afgevoerd zal worden.

Als de ventilator stopt valt het balletje op de rubber zitting terug en zal hierdoor de afdichting t.o.v. de riolering weer herstelt worden.

Bij een onderdruk in de riolering werkt deze ventilatieklep tevens als rioolbeluchter.

Maximale door de ventilator veroorzaakte overdruk in een geheel met water gevuld rioleringsysteem (zonder beluchting) = 250 Pa , het in een sifon aanwezige waterslot zal hierdoor dan ook niet leeggeblazen worden.

Na een wetenschappelijk onderzoek door de TU-Eindhoven en de toetsing door de de Norm-commisie voor binnenriolering is hiervoor op 5 juni 2007 aan ons een gelijkwaardigheidverklaring afgegeven zodat het Clo-Vent ventilatiesysteem met deze ventilatieklep als het enige ventilatiesysteem wel op een binnenriolering aangesloten mag worden.

Ventilatie T-stukken PE, diam.56 x 50 x 56 mm (t.b.v.Geberit) of PP 50 x 50 x 50 mm beide zijn voorzien van gummi-lipafdichtingen en langdurig op sterkte en lekkages getest.

Meer van :

avatar
terug naar boven
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam
Gebruikersnaam en / of wachtwoord vergeten?
Installeer de Clipper om foto's van overal op het web in je fotocollectie te kunnen opslaan.

In Safari/Chrome sleep de Clipper afbeelding naar je bladwijzerbalk. In Internet Explorer, rechtermuisknop op Clipper afbeelding, selecteer "Aan Favorieten toevoegen".
Wonen Clipper
Selecteer een collectie en voeg een beschrijving toe...
sluiten
thumb

Voeg toe aan collectie:

selecteer...

Voeg een beschrijving toe:

bekijk foto
transparent