wonen.nl logo
aanmelden
Je bent hier:   home   /   badkamer  /  kraan  /   perfect-authentiek-axor-montreux

Perfect authentiek: AXOR Montreux

Nieuwe producten voor badkamer en keuken in jaren ’20 stijl.

  • Fotocollectie

De gouden jaren ’20 van de vorige eeuw kenden grote welvaart. Hierdoor geïnspireerd, ontwikkelde AXOR samen met Phoenix Design een badkamer- en keukencollectie in de stijl van de eerste industrieel geproduceerde kranen: AXOR Montreux. Met de authentieke en traditionele vormen die zo kenmerkend zijn voor de vroege jaren 1920, herinnert AXOR Montreux op stijlvolle wijze aan de tijd van de wetenschappelijke en culturele opkomst. Nieuwe aanvullingen op deze bestaande klassieker van AXOR werden afgelopen week tijdens de gerenommeerde beurs Interieur in Kortrijk gepresenteerd.

De evolutie van het industriedesign

De industriële productiemethodes en vormgevingsstijl van de jaren 1920 staan nu nog steeds voor waardigheid en standing. Kenmerken van het industriedesign zijn de leidingen en afsluiters. In de kranen van AXOR Montreux komen deze terug in de klassieke kruisgrepen, maar ook in de combinatie met charmant porseleinen, rechte grepen. Een voor deze huidige tijd bijzondere kraan is het 3-gats brugmodel. Met de kruisgrepen en authentiek porseleinen inzetten toont deze kraan haar klassieke designachtergrond perfect.

Technologische vooruitgang

AXOR Montreux staat ook voor de technologische vooruitgang: moderne bouwkunde zet kranen, douchesystemen en accessoires om in innovatieve interpretaties van de jaren 1920 – met alle comfort van nu. De klassieke keukenkraan van AXOR zorgt met zijn draaibare en uittrekbare uitloop voor maximale bewegingsvrijheid. De kranen voor bij de wastafel bieden met diverse uitloophoogtes veel mogelijkheden, waardoor er altijd een ComfortZone is die past bij de persoonlijke gebruikswensen. In de douche kan men genieten van eenvoudige functionaliteit en optimaal douchecomfort met de AXOR Montreux Showerpipe. De gescheiden bedieningselementen voor hoofd- en handdouche hebben industriële rechte grepen.

Authentiek, gedetailleerd design in combinatie met de modernste productiemethodes karakteriseren de nieuwe badkamer- en keukenkranen van AXOR Montreux. Tevens zijn de kranen in meerdere kleuren verkrijgbaar: standaard chroom en de door middel van PVD-technologie vervaardigde kleur brushed nikkel. Dankzij dit PVD proces (Physical Vapor Deposition) is het oppervlak veel harder, waardoor het beter bestand is tegen krassen en corrosie dan gegalvaniseerde oppervlakken. Met AXOR Montreux kan iedereen in de badkamer én in de keuken genieten van de beste producten in zowel vorm als functie.

Tags: axor montreux badkamer keuken kraan kranen

avatar

terug naar boven
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam
Gebruikersnaam en / of wachtwoord vergeten?
Installeer de Clipper om foto's van overal op het web in je fotocollectie te kunnen opslaan.

In Safari/Chrome sleep de Clipper afbeelding naar je bladwijzerbalk. In Internet Explorer, rechtermuisknop op Clipper afbeelding, selecteer "Aan Favorieten toevoegen".
Wonen Clipper
Selecteer een collectie en voeg een beschrijving toe...
sluiten
thumb

Voeg toe aan collectie:

selecteer...

Voeg een beschrijving toe:

bekijk foto
transparent