Foto: Kermi-douchescherm-douchewand

Douche-ergernissen vaak simpel te verhelpen

Douchen is nog altijd veel populairder dan een bad nemen, maar zorgt ook voor ergernissen, zo blijkt uit onderzoek in opdracht van Bosch naar warmwatergebruik.

Vier op de vijf Nederlanders merken het duidelijk als er tegelijkertijd elders in huis een kraan wordt opengezet, en kunnen zich daaraan flink irriteren. Door het gebruik van de juiste HR-ketel van Bosch hoeft dit probleem echter in veel gevallen niet te blijven bestaan. En aangezien Nederlanders gemiddeld vijf keer week onder de douche staan, kan dus veel irritatie worden voorkomen.

Zeer irritant

Als het douchewater plotseling koud wordt wanneer iemand elders in huis water gebruikt, vindt 73 procent van de Nederlanders dit zeer irritant. Nog eens 20 procent ergert zich er gewoon aan. Een ander nadeel van watergebruik door iemand anders in huis is een verandering in de douchestraal. Drie op de vijf Nederlanders vindt namelijk een plotseling zachte straal (zeer) irritant, terwijl een derde zich (erg) stoort aan een plots harde waterstraal.

Continuïteit

Twee derde van de ondervraagden merkt het duidelijk wanneer elders in huis water wordt gebruikt terwijl men onder de douche staat. Bij hen wordt meestal het water plotseling koud en bij de helft wordt (ook) de douchestraal zachter. Het gebruik van de juiste combiketel van Bosch kan beide problemen in veel gevallen voorkomen: zo?n toestel zorgt voor continuïteit in zowel de temperatuur als de waterdruk. Zo blijft douchen altijd de aangename ervaring die de meeste Nederlanders bijna dagelijks ondergaan.

Wat de liefhebber van een ongestoorde douche zich wel moet realiseren, is dat het niet alleen gaat om de juiste warmwatervoorziening (bijvoorbeeld een combiketel). Ook de aanwezigheid van een thermostaatkraan in de douche en de doorsnede van de waterleidingen spelen een belangrijke rol bij het behouden van een constante temperatuur en waterdruk. Wie dus de problemen met zekerheid wil oplossen, zal de installateur moeten vragen om ook deze aspecten te beoordelen en eventueel aan te passen.

Publicatiedatum: 28 april 2009.

Reacties