wonen.nl logo
aanmelden
Je bent hier:   home   /   badkamer  /  complete-badkamer  /   ideeen-voor-kleine-badkamers

Ideeën voor kleine badkamers

Niet iedereen heeft de luxe om een grote badkamer te bezitten. Maar heeft je badkamer een beperkte ruimte, dan kun je nog steeds het maximale er uit halen.

  • Fotocollectie

Hierbij enkele tips om handig om te gaan met je beschikbare badkamerruimte en er toch een elegante, maar functionele badkamer van te maken. 

Opgeruimd en vereenvoudigd

Niet maakt een kleine badkamer meer chaotisch dan het laten rondslingeren van alledaagse gebruiksvoorwerpen als flessen, postjes en ornamenten. Als je simpelweg niet in slaagt om de rommel in je badkamer te verminderen, dan is het verbergen van spullen in een badkamerkast de oplossing. Als alternatief voor een kast, kun je ook gewoon de objecten sorteren die goed bij elkaar passen qua design. Hierbij gaat het om het om het ordenen van badkamerspullen op zorgvuldig uitgekozen oppervlakten zoals op de vensterbank of op planken.

Creëer een vloeiend badkamerdesign

In zeker zin zou je alle kleine objecten uit het gezichtsveld moeten halen. Onder dit mom zou je ook de rest van je badkamerdesign laten aansluiten op deze insteek. Een kleine moderne badkamer kan worden omgetoverd tot een elegante ruimte met simpele lijnen maar met moderne accenten. Hierdoor worden patronen gereduceerd tot een minimum, met behoud van moderne afrondingen. Een manier om dit te doen is door gebruik van grote natuurstenen muur en/of badkamertegels.

Uitgedacht lichtplan

Het is algemeen bekend dat licht een grote rol in de overal perceptie van interieur. Wanneer natuurlijk licht valt op een oppervlak, dan creëert het de illusie van een grotere ruimte. Dit kun je gebruiken in je eigen voordeel, door het maximaliseren van natuurlijk licht van een raam of dakramen met een spiegel. Als je badkamer een donkereruimte is zonder ramen, dan kun je evengoed interessante lichteffecten toevoegen door bijvoorbeeld een verlichte badkamerspiegel.

Het spelen met verlichting en design maakt het verschil in de beleving van een kleine ruimte. Door te kiezen voor een eenvoudig maar toch modern design kun je veel chaos reduceren. Dit zorgt voor een ruim gevoel binnen een kleine ruimte. Bezoek een sanitairwinkel om inspiratie op te doen.

Tags: badkamer badkamers klein ruimte wooning

avatar

terug naar boven
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam
Gebruikersnaam en / of wachtwoord vergeten?
Installeer de Clipper om foto's van overal op het web in je fotocollectie te kunnen opslaan.

In Safari/Chrome sleep de Clipper afbeelding naar je bladwijzerbalk. In Internet Explorer, rechtermuisknop op Clipper afbeelding, selecteer "Aan Favorieten toevoegen".
Wonen Clipper
Selecteer een collectie en voeg een beschrijving toe...
sluiten
thumb

Voeg toe aan collectie:

selecteer...

Voeg een beschrijving toe:

bekijk foto
transparent