wonen.nl logo
aanmelden
Je bent hier:   home   /   badkamer  /  badmeubel  /   alape-presenteert-op-design-district-architectonisch-lijnenspel-bij-nieuwe-wastafelmeubels

Alape presenteert op Design District architectonisch lijnenspel bij nieuwe wastafelmeubels

Vormzuiverheid is het uitgangspunt bij wastafelmeubels «Folio» en «Twice» van Alape.

  • Fotocollectie

Tijdens Design District van 1 t/m 3 juni in Zaandam toont Alape haar nieuwste wastafelmeubels. Architectuur in de badkamer is een perfecte samenklank van materiaallichtheid en technologische precisie. En daar staan precies de twee noviteiten voor, die Alape op Design District presenteert. Wastafelmeubel «Folio» blinkt uit in verfijning. Het slechts 3mm dunne geglazuurd staal omvouwt zich om het gehele meubel als flinterdun omhulsel, waardoor de waskom en het wasmeubel samenvloeien tot een zeer verfijnd object voor in de hedendaagse badkamer. Wastafelmeubel «Twice» schept een nieuwe interpretatie van een dubbele wastafel. De door Sieger Design perfect ontworpen proporties van deze uitzonderlijke dubbele wastafel zijn royaal, terwijl al het overbodige achterwegen gelaten is. Alles draait om zuiver vorm.

«Folio»

Met «Folio» heeft Alape een nieuw, innovatief wastafelmeubel ontwikkeld. Hiervoor rekt Alape de mogelijkheden bij de productie van waskommen van geglazuurd staal zo ver mogelijk op. Want «Folio» is meer dan een eenvoudige waskom; het delicate werkstuk omsluit met een grote geste het bijbehorende meubel, zodat er een homogene eenheid ontstaat. Door dit elegante designidee van Gerhard Busalt worden het meubel en de wastafel een totaalkunstwerk, dat aansluit bij actuele trends in de moderne architectuur.

«Twice»

Met «Twice» heeft Sieger design een functionele en esthetische oplossing voor een dubbele wastafel ontwikkeld. Door perfect afgestemde proporties zijn zowel een royaal wastafelblad voor accessoires als het comfort van twee waterpunten in één wastafel mogelijk. De variant met onderkast brengt extra functionaliteit. De waskom is van boven gezien rechthoekig, duidelijk van vorm en algemeen. Zijn contour vormt een contrast en toont daardoor een karakteristiek kenmerk. In een zachte bocht loopt de waskom weg van de gebruiker en bezit hij zijn grootste diepte bij de verticale kegel, om vervolgens weer met een zachte radius uit te monden in het verticale vlak van de rand van de kraanbank. De lijst van de waskom doet door zijn verschillende breedten aan als een passe-partout.

Geglazuurd staal

Door het voor Alape karakteristieke materiaal – geglazuurd staal - is het mogelijk deze precieze vormentaal van de wastafels te realiseren. Het materiaal is licht van gewicht en harder dan graniet of smaragd, kenmerkt zich door een hoge slagvastheid en is bovendien volledig hygiënisch door zijn gesloten oppervlak, verfbestending, duurzaam corrosiebestendig en kleur-, kras- en slijtvast.

 

Tags: wastafelmeubel wastafelmeubels alape folio twice badmeubel badmeubels badkamermeubel badkamermeubels

avatar

terug naar boven
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam
Gebruikersnaam en / of wachtwoord vergeten?
Installeer de Clipper om foto's van overal op het web in je fotocollectie te kunnen opslaan.

In Safari/Chrome sleep de Clipper afbeelding naar je bladwijzerbalk. In Internet Explorer, rechtermuisknop op Clipper afbeelding, selecteer "Aan Favorieten toevoegen".
Wonen Clipper
Selecteer een collectie en voeg een beschrijving toe...
sluiten
thumb

Voeg toe aan collectie:

selecteer...

Voeg een beschrijving toe:

bekijk foto
transparent