wonen.nl logo
aanmelden
Je bent hier:   home   /   badkamer  /  bad  /   axor-urquiola---ongekende-veelvoud-in-mogelijkheden

Axor Urquiola - ongekende veelvoud in mogelijkheden

Axor Urquiola is een multitalent in vele opzichten. De badkamercollectie, die het designermerk Axor van Hansgrohe samen met Patricia Urquiola ontwikkelde, toont tijdloos design.

Axor Urquiola is een multitalent in vele opzichten. De badkamercollectie, die het designermerk Axor van Hansgrohe samen met Patricia Urquiola ontwikkelde, toont tijdloos design.

Dankzij het brede assortiment producten is de lijn in iedere badkamerinrichting toepasbaar. Bij de productontwikkeling liet de ontwerpster zich inspireren door archetypen zoals de klassieke tweegreeps mengkraan, de wastobbe en de Aziatische Paravent, een kamerscherm. Producten als deze werden opnieuw geïnterpreteerd en ontworpen, zoals de Axor Urquiola ééngreeps wastafelmengkraan en het vrijstaande bad. Met nieuwe producten voor de wastafel, bidet, bad en douche biedt de collectie nu nog meer mogelijkheden voor de badkamer waarin alle zintuigen geprikkeld worden.

Van heldere vormen tot natuurlijk lijnenspel

Patricia Urquiola onderstreept met haar nieuwe kranen voor de wastafel en het bad nogmaals de kenmerken van haar badkamercollectie. De zinnenprikkelende vormgeving en de voor de ontwerpster typerende versmelting van vorm en functie van de Axor Urquiola tweegreeps wastafelmengkraan toont de inspiratie uit de natuur. De grepen groeien als kenmerkende designelementen als natuurlijke takken asymmetrisch uit het kraanlichaam. Dankzij de grote openingen zijn de grepen comfortabel bedienbaar. De klassiek vormgegeven 4-gats badrandmengkranen volgen het design van de 3-gats wastafelmengkranen, zodat een consequent ontworpen badkamer mogelijk is. Ook bij de badrand- en tegelrandmengkranen vormen de opvallende grepen het typerende kenmerk van het productdesign.

Blikvanger voor de douche

Een zowel optische als functionele blikvanger is de nieuwe Axor Urquiola douchezuil met thermostaatkraan. De vormgeving van de douchezuil, is aangepast op de ééngreeps wastafelmengkraan. Dankzij de combinatie van de rechthoekige hoofddouche en de asymmetrisch geplaatste kraangrepen is het complete douchesysteem een opvallende verschijning. Daarmee is het tijdloze design van de Axor Urquiola badkamercollectie tot in de doucheruimte doorgevoerd.

De brede hoofddouche met een afmeting van 251 x 151 mm is perfect op de ergonomie van het lichaam afgestemd en voorzien van de bewezen Hansgrohe AirPower technologie. In de douche wordt water met lucht verrijkt, waardoor een volle, zachte doucheregen ontstaat voor prikkelend doucheplezier.

'Als individueel element speelt ieder product een belangrijke rol in de totale badkamersfeer', verklaart Philippe Grohe, brandmanager Axor. 'Uiteindelijk passen zij bij elkaar door in de ruimte te versmelten. Voor een consequent design is het belangrijk dat de producten, van wastafel tot douche, harmonisch bij elkaar passen.'

Axor Urquiola - nieuwe producten
Wastafel: Tweegreeps wastafelmengkraan
Douche: Douchezuil met thermostaatkraan
Bad: 4-gats badrandmengkraan
4-gats tegelrandmengkraan
Bidet: Tweegreeps bidetmengkraan
Kleur: Chroom

Axor

Axor, het designermerk van Hansgrohe AG, staat voor de hoogste kwaliteit en perfect en innovatief design in exclusieve badkamers. Met een veelvoud aan op zichzelf staande, complete collecties die Axor in samenwerking met internationaal gerenommeerde
architecten en designers als Philippe Starck, Antonio Citterio, Jean-Marie Massaud, Patricia Urquiola en Phoenix Design ontwikkelt, biedt het designermerk een breed aanbod voor onderscheidende, individuele badkameroplossingen en ruimtevisies. Axor collecties bevinden zich onder andere in Burj Dubai, de Yoo Appartementen in Manhattan, Bulgari Hotels in Milaan en Bali, evenals op de Queen Mary II, de Lufthansa First Class Lounge op Frankfurt Main Airport en de Else Club in Moskou. Brandmanager is Philippe Grohe (43), kleinzoon van de oprichter Hans Grohe.

Publicatiedatum: 21 april 2010

Tags: wonen badkamer badkamers kraan kranen badkamerkraan badkamerkranen badkraan badkranen Axor Urquiola Patricia Urquila Hansgrohe bidet douche mengkraan

avatar

terug naar boven
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam
Gebruikersnaam en / of wachtwoord vergeten?
Installeer de Clipper om foto's van overal op het web in je fotocollectie te kunnen opslaan.

In Safari/Chrome sleep de Clipper afbeelding naar je bladwijzerbalk. In Internet Explorer, rechtermuisknop op Clipper afbeelding, selecteer "Aan Favorieten toevoegen".
Wonen Clipper
Selecteer een collectie en voeg een beschrijving toe...
sluiten
thumb

Voeg toe aan collectie:

selecteer...

Voeg een beschrijving toe:

bekijk foto
transparent