wonen.nl logo
aanmelden
Je bent hier:   home   /   badkamer  /  bad  /   japanse-houten-baden

Japanse houten baden

  • Fotocollectie
  • Fotocollectie

OFURO BINNENBAD

Furo, ook bekend in de beleefde vorm ofuro, is Japans voor bad. Specifiek wordt het gebruikt om te verwijzen naar een soort van bad, dat is ontstaan als een kort, steile houten bad. Baden van dit type zijn te vinden in huizen in heel Japan. Maar ook in appartementen en traditionele Japanse herbergen (Ryokans)

Een furo verschilt van een conventionele westerse bad doordat het dieper is. De zijkanten zijn over het algemeen vierkant in plaats van schuin. Verder hebben de baden meestal geen overloop.

Ofuro, Japanse houten baden

Voor Japanners, is het essentieel volledig schoon in bad te gaan. In het algemeen zijn  Japanse badkamers tegenwoordig erg klein in vergelijking met de westerse normen, zodat de badkamer is opgezet net als een walk-in douche ruimte, maar dan wel met de furo.
Aangezien de badkamer in Japan een compleet nat gebied is, verwarmd men de vloer. Het water is warm, meestal ongeveer 38 tot 42 graden Celsius.
Je zit meestal met de schouders onder water. De meeste mensen besteden ongeveer elke avond een half uur in het bad. De meeste kinderen nemen hun baden met hun vader of moeder tot ze in de bovenbouw van de basisschool zitten. Het familie bad is een belangrijke plaats voor ouder-kind communicatie.

Meer van : Baden van hout

avatar
terug naar boven
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam
Gebruikersnaam en / of wachtwoord vergeten?
Installeer de Clipper om foto's van overal op het web in je fotocollectie te kunnen opslaan.

In Safari/Chrome sleep de Clipper afbeelding naar je bladwijzerbalk. In Internet Explorer, rechtermuisknop op Clipper afbeelding, selecteer "Aan Favorieten toevoegen".
Wonen Clipper
Selecteer een collectie en voeg een beschrijving toe...
sluiten
thumb

Voeg toe aan collectie:

selecteer...

Voeg een beschrijving toe:

bekijk foto
transparent