wonen.nl logo
aanmelden
Je bent hier:   home   /   baby-kinderkamer  /  kinderbed-ledikant  /   waar-moet-je-op-letten-bij-het-uitzoeken-van-een-kinderbed

Waar moet je op letten bij het uitzoeken van een kinderbed?

Wanneer kinderen groot genoeg zijn geworden om uit het ledikantje te klimmen, vinden veel ouders het tijd worden voor een kinderbed.

  • Fotocollectie

Bron foto

Tenslotte hebben de tralies toch geen zin meer en bovendien slaapt het kind als het goed is rustig de hele nacht door. Toch is het uitzoeken van een kinderbed geen makkie. Waar moet je eigenlijk zoal op letten bij het uitzoeken van een kinderbed?

Formaat

Het formaat van het bed is van groot belang voor het comfort en de levensduur. Een kind slaapt bij voorkeur niet in een bed dat ‘te groot’ aanvoelt, want ze zijn nog gewend aan beperkte ruimte (denk aan de wieg en het ledikantje). Tegelijkertijd is extra bewegingsruimte wel heel prettig en bovendien gaat het bed veel langer mee wanneer het ‘op de groei’ is gekocht. Veel ouders kiezen er dan ook voor om een normaal eenpersoonsbed aan te schaffen en dit door middel van kussens of knuffeldieren wat knusser te maken voor het kind. Zo slaapt het kind veilig en geborgen, terwijl het bed wel lange tijd meekan.

Matras

Zeker in het begin zal het regelmatig voorkomen dat de matras vies wordt. Daarom is het handig altijd een matras te kopen dat een afneembare hoes heeft die je kunt wassen. Een matras moet ongeveer tien jaar meekunnen, maar dat kan alleen als het goed kan worden schoongehouden. Verder moet het matras bestaan uit stevig, veerkrachtig materiaal dat zorgt voor goede ondersteuning en een comfortabele slaaphouding.


Bron foto

Uiterlijk

Natuurlijk mag het uiterlijk van het bed niet vergeten worden. In winkels en webshops worden kinderbedden meestal vertoond met lakens en dekens, zodat je kunt zien hoe de uitstraling dan is. Bijvoorbeeld een kinderbedje van KidsGigant wordt in een slaapkamer getoond, zodat je het totaalplaatje kunt zien. Hoewel je kind op een leeftijd is dat hij / zij meestal wel weet wat leuk is, is het wel handig dat je denkt op langere termijn. Zal mijn dochtertje over een paar jaar nog steeds in de ‘prinsessenstand’ staan en dol zijn op een hemelbed, of neem ik liever iets neutraals?

Bron foto

De totale kinderkamer

Kinderkamers zijn flexibel en veranderen verschillende keren in de loop van de tijd. Zowel jongetjes als meisjes gaan door verschillende fasen, waarin ze andere dingen mooi vinden. Is je zoontje nu nog dol op race-auto’s, dan kan hij over twee jaar best besluiten dat grote vrachtschepen veel stoerder zijn. Daarom moet het bed goed passen in het totaalplaatje van de kinderkamer, niet alleen zoals het nu is, maar ook later. Je kunt daarom kijken naar verschillende kinderkamers van KidsGigant, die allemaal in andere stijl zijn ingericht. Probeer je bij elke kinderkamer in te beelden of het bedje dat jij leuk vindt daarin zou passen.Bron foto

Met behulp van handige websites zoals KidsGigant, kun je je goed oriënteren op de aanschaf van het nieuwe kinderbed. Vergelijk de kinderkamers en de bedden met elkaar, maar vergeet vooral niet om ook je kind te vragen wat hij / zij leuk vindt. Krijgt een kind een bed dat hem of haar niet bevalt, dan kan dit problemen geven met het naar bed gaan en heeft het kind een veel langere periode nodig om te wennen aan het nieuwe bed dan wanneer het direct bevalt.

Tags: kinderbed kinderbedden ledikant ledikanten kidsgigant kids

avatar

terug naar boven
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam
Gebruikersnaam en / of wachtwoord vergeten?
Installeer de Clipper om foto's van overal op het web in je fotocollectie te kunnen opslaan.

In Safari/Chrome sleep de Clipper afbeelding naar je bladwijzerbalk. In Internet Explorer, rechtermuisknop op Clipper afbeelding, selecteer "Aan Favorieten toevoegen".
Wonen Clipper
Selecteer een collectie en voeg een beschrijving toe...
sluiten
thumb

Voeg toe aan collectie:

selecteer...

Voeg een beschrijving toe:

bekijk foto
transparent