wonen.nl logo
aanmelden
Je bent hier:   home   /   baby-kinderkamer  /  kinderbed-ledikant  /   hoe-maak-je-van-een-babybedje-een-heerlijk-droombed

Hoe maak je van een babybedje een heerlijk droombed?

Met de juiste tools en goed stappenplan maak je van je kinderbedje snel en eenvoudig een droombed.

  • Fotocollectie

Het bedje van je kind is de fijnste en veiligste plek op de wereld. Hier worden heel wat uren doorgebracht met dromen, rusten en slapen. Een goede reden om extra aandacht te besteden aan die speciale plek. Met een mulitool kun je eenvoudig een persoonlijk tintje geven aan het bedje door een patroon in het hout te graveren. Van sterren en sprookjesfiguren tot de stamboom van je kind. In slechts drie stappen tover je het kinderbedje om in een droombed. Moeilijk? Nee hoor, met een goed stappenplan en de juiste tools lukt het zo.

Details stappenplan

Stap 1:
Gebruik een van bijgeleverde sjablonen of maak je eigen patroon op een of meerdere A3-vellen. Laat je fantasie de vrije loop bij het ontwerpen van je eigen patroon: een stoere piraat voor een stoere man, of liever een knuffelige beer. Gebruik een potlood en overtrekpapier om het patroon op het hoofdeinde van het bed aan te brengen.

Stap 2:
Ga nu verder met het graveren. Gebruik een Dremel graveerpen met graveerpunt of een Dremel multitool met graveerfrees. Volg voorzichtig en langzaam het patroon. Zorg ervoor dat je overal evenveel druk uitoefent zodat de lijnen overal even diep zijn.

Stap 3:
Verwijder de laatste potloodstrepen met een gum en borstel met een zachte borstel of ongebruikte kwast het zaagsel uit de lijnen. Je kindje zal zich direct thuis voelen in zijn eigen, unieke bedje dat met liefde gemaakt is!

Tip: Je kunt het patroon natuurlijk ook op andere meubels in de kinderkamer aanbrengen.

Benodigdheden

- Potlood
- Overtrekpapier
- Zachte borstel of kwast
- Gereedschappen

Dremel graveerpen en graveerpunt

De graveerpen uit de hobbylijn van Dremel: handzaam formaat tool waarmee je diverse materialen mee kunt graveren / versieren zoals hout, leer, metaal, kunststof, glas of keramiek.

Of: Dremel multitool en graveerfrees

Je kunt ook een van de veelzijdige Dremel multitools gebruiken, bijvoorbeeld de Dremel 8100, waarmee je behalve graveren ook kunt schuren, polijsten, (uit)snijden, frezen, etc.

Meer informatie: www.dremeleurope.com

Publicatiedatum: 22 juli 2014

Guido van Loon - Wonen.nl

Tags: babybed droombed kinderbed bed dremel tools gereedschap

avatar

terug naar boven
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam
Gebruikersnaam en / of wachtwoord vergeten?
Installeer de Clipper om foto's van overal op het web in je fotocollectie te kunnen opslaan.

In Safari/Chrome sleep de Clipper afbeelding naar je bladwijzerbalk. In Internet Explorer, rechtermuisknop op Clipper afbeelding, selecteer "Aan Favorieten toevoegen".
Wonen Clipper
Selecteer een collectie en voeg een beschrijving toe...
sluiten
thumb

Voeg toe aan collectie:

selecteer...

Voeg een beschrijving toe:

bekijk foto
transparent